Szerző: Barna József

2003. május 27. 09:58

A "p"-re allergiás spamszűrő

[IDG] A Trend Micro vállalati tartalom- és spamszűrő alkalmazásának múlt heti frissítése egy hiba folytán olyan szűrőfeltételt tartalmazott, amely nem csupán a kéretlen leveleket , hanem gyakorlatilag az összes üzenetet blokkolta. Az InterScan eManager a frissítést követően minden olyan e-mailt spamként kezelt, amelyik a ritkának éppen nem mondható p betűt tartalmazta.

[IDG] A Trend Micro vállalati tartalom- és spamszűrő alkalmazásának múlt heti frissítése egy hiba folytán olyan szűrőfeltételt tartalmazott, amely nem csupán a kéretlen leveleket, hanem gyakorlatilag az összes üzenetet blokkolta. Az InterScan eManager a frissítést követően minden olyan e-mailt spamként kezelt, amelyik a ritkának éppen nem mondható "p" betűt tartalmazta.

Az eManager spamszűrő moduljának adatbázisát -- akárcsak a vírusirtó alkalmazások vírusdefinícióit -- a Trend Micro rendszeresen frissíti, hogy a program a kéretlen levelek újabb változatait is felismerje. A 915-ös számú frissítőcsomag azonban egy hibás rutinnak köszönhetően blokkolta és karanténba zárta mindazokat a beérkező és kimenő e-maileket, amelyekben megtalálható volt a "p" betű.

A Trend Micro szóvivője elmondta, hogy a frissítés megjelenése után röviddel a felhasználók észrevették a hibát, amelyet 90 percen belül egy újabb frissítés kiadásával javított is a vállalat. A szóvivő közlése szerint minden ügyfelüket értesítették a problémáról. A hibás update-et a vállalat eltávolította honlapjáról, ahonnan immár csupán a javított, 916-os számot viselő változat tölthető le.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról