Szerző: Barna József

2003. május 27. 09:26

GeForce FX-re épülő Personal Cinema az MSI-től

Az MSI tegnap jelentette be, hogy megkezdte az NVIDIA GeForce FX 5200 grafikus processzorra épülő videokártyával csomagolt, tv-tuner és videoszerkesztő funkciókat ötvöző készülékének forgalmazását. A termék az NVIDIA Personal Cinema második generációs változatát használja.

[HWSW] Az MSI tegnap jelentette be, hogy megkezdte az NVIDIA GeForce FX 5200 grafikus processzorra épülő videokártyával csomagolt, tv-tuner és videoszerkesztő funkciókat ötvöző készülékének forgalmazását. A termék az NVIDIA Personal Cinema második generációs változatát használja.

A készülékkel, illetőleg a mellékelt szoftverekkel gyakorlatilag minden olyan funkciót elvégezhetünk, mely egy ilyen kaliberű terméktől elvárható. Lehetőségünk van a megtekinteni kívánt műsorok programozott felvételére, akár közvetlenül CD-re vagy DVD-re, egyes jelenetek azonnali visszajátszására, valamint a reklámok kihagyására is. A Personal Cinemához egy multifunkcionális távirányító is jár, mellyel nem csupán a hardvert, hanem egyben CD/DVD-lejátszónkat, tv-nket, videomagnónkat vagy egyéb szórakoztatóelektronikai berendezéseinket is vezérelhetjük.

A Personal Cinema 2 újdonsága, hogy az NVIDIA -- a hagyományos, infravörös változatot félretéve -- áttért a rádiófrekvenciás távirányítók használatára. Ezek nyilvánvaló előnye, hogy a készülék és a felhasználó között lévő akadályok nem befolyásolják a vezérlést. A termékről készült képek arról tanúskodnak, hogy -- a korábbi hírekkel ellentétben -- a 125 csatornát támogató sztereó tv-tuner egység továbbra sem a videokártyán, hanem a mellékelt dobozban kapott helyet.

A Personal Cinema 5200 mellé az NVIDIA NVDVD 2.0, InterVideo WinDV, Ulead VideoStudio és Ulead DVD MovieFactory szoftvereket mellékeli a gyártó. A termék fogyasztói ára nem ismert.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 28. 17:17

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.