Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

3DMark03 javítócsomaggal válaszol az NVIDIA mesterkedéseire a Futuremark

Ady Krisztián, 2003. május 26. 12:05
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megjelent és szerverünkről is letölthető a Futuremark népszerű videokártya-tesztelő 3DMark03 alkalmazását 330-as verzióra frissítő javítócsomag. Az új verzió kiadására a Futuremark szerint azért volt szükség, mert a 320-as build egyes hibáit kihasználva csalásra adódott lehetőség.

hirdetés
Megjelent és szerverünkről is letölthető a Futuremark népszerű videokártya-tesztelő 3DMark03 alkalmazását 330-as verzióra frissítő javítócsomag. Az új verzió kiadására a Futuremark szerint azért volt szükség, mert a 320-as build egyes hibáit kihasználva csalásra adódott lehetőség.

A 330-as verzió megszünteti ezeket a driverekkel kapcsolatos csalási lehetőségeket, miközben a Futuremark állítása szerint a tesztekkel elért pontszám továbbra sem változik, s az új verzióval készített eredményeket össze lehet hasonlítani a régebbi verziók eredményeivel.

A Clubic.com tesztjében részt vevő GeForce FX 5600 Ultra kártya pontszáma azonban átlagosan 22 százalékkal esett vissza az új patch-el rendelkező verzióban. A Futuremark állítása szerint ugyanis az NVIDIA úgy módosította új meghajtóprogramjait, hogy kihasználva ezeket a lehetőségeket -- szám szerint nyolcat -- a cég videokártyái jobb eredményt mutassanak a tesztprogramban. A Futuremark ezzel kapcsolatos észrevételeit egy PDF dokumentumban tette közzé.

Az NVIDIA szóvivője a News.com érdeklődésére a következőt nyilatkozta: "Mivel az NVIDIA nem vesz részt a Futuremark bétaprogramjában, nem tudunk együttdolgozni a Futuremarkkal a shaderek megfelelő kódolásában. Nem tudjuk mit csinálnak, de úgy tűnik szándékosan megpróbálják [a tesztprogramot] úgy elkészíteni, hogy a termékeink rossznak tűnjenek".

A javított 3DMark03 után futattott tesztek során az ATI Radeon 9800 Pro kártya Catalyst 3.4-es driverrel kapott eredményeiben is tapasztalható volt némi eltérés: a Game4 tesztben 8,4 százalékos teljesítménycsökkenés figyelhető meg, mely az összeredményt 1,9 százalékkal csökkenti a Futuremark saját házi tesztje szerint. A Futuremark jelenleg is vizsgálja az ATI meghajtóprogramját.

A 330-as javítócsomag a grafikus kártya mag és memória órajelének detektálásával kapcsolatos hibákat javítja, valamint az említett csalási lehetőséget szünteti meg.

Szólj hozzá a fórumban!

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!