Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 23. 11:38:04

Intelligens túlhajtás az MSI alaplapjain

A Toms Hardware fedezte fel az MSI 865-Neo2 alaplap egyik igen érdekes tulajdonságát, ami egyfajta intelligens, dinamikus túlhajtás. Az internetes lap tesztlaborjának adatai szerint az MSI új, jelenleg szabadalmazás alatt álló technológiája nagy processzor-terhelés esetén automatikusan 6-8 százalékkal megemeli a front side busz órajelét, ezzel biztosítva némi többletteljesítményt az alkalmazások számára.

A Tom's Hardware fedezte fel az MSI 865-Neo2 alaplap egyik igen érdekes tulajdonságát, ami egyfajta intelligens, dinamikus túlhajtás. Az internetes lap tesztlaborjának adatai szerint az MSI új, jelenleg szabadalmazás alatt álló technológiája nagy processzor-terhelés esetén automatikusan 6-8 százalékkal megemeli a front side busz órajelét, ezzel biztosítva némi többletteljesítményt az alkalmazások számára.

A tajvani gyártó közleménye szerint a technológia egyelőre nincs hivatalosan bejelentve, ugyanis a vállalat jelenleg is teszteli az újdonságot. Az alaplapokhoz megjelenő új BIOS-változatok azonban már minden bizonnyal tartalmazni fogják az automatikus túlhajtás lehetőségét, amelynek egyelőre még végleges nevet sem talált az MSI.

A vállalat közölte, hogy a "hagyományos" tesztprogramok (WCPUID, SiSoft Sandra, Intel Frequency Display) nem képesek észlelni a túlhajtás tényét, ezt egyelőre csak egy speciális alkalmazás képes detektálni. Az MSI szerint a lehetőség csak opcióként lesz elérhető az új BIOS-változatokban, azaz a felhasználók tetszésük szerint kapcsolhatják ki és be az automatikus túlhajtást.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 16:10

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

2

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.