Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Intelligens túlhajtás az MSI alaplapjain

Bodnár Ádám, 2003. május 23. 11:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Toms Hardware fedezte fel az MSI 865-Neo2 alaplap egyik igen érdekes tulajdonságát, ami egyfajta intelligens, dinamikus túlhajtás. Az internetes lap tesztlaborjának adatai szerint az MSI új, jelenleg szabadalmazás alatt álló technológiája nagy processzor-terhelés esetén automatikusan 6-8 százalékkal megemeli a front side busz órajelét, ezzel biztosítva némi többletteljesítményt az alkalmazások számára.

A Tom's Hardware fedezte fel az MSI 865-Neo2 alaplap egyik igen érdekes tulajdonságát, ami egyfajta intelligens, dinamikus túlhajtás. Az internetes lap tesztlaborjának adatai szerint az MSI új, jelenleg szabadalmazás alatt álló technológiája nagy processzor-terhelés esetén automatikusan 6-8 százalékkal megemeli a front side busz órajelét, ezzel biztosítva némi többletteljesítményt az alkalmazások számára.

A tajvani gyártó közleménye szerint a technológia egyelőre nincs hivatalosan bejelentve, ugyanis a vállalat jelenleg is teszteli az újdonságot. Az alaplapokhoz megjelenő új BIOS-változatok azonban már minden bizonnyal tartalmazni fogják az automatikus túlhajtás lehetőségét, amelynek egyelőre még végleges nevet sem talált az MSI.

A vállalat közölte, hogy a "hagyományos" tesztprogramok (WCPUID, SiSoft Sandra, Intel Frequency Display) nem képesek észlelni a túlhajtás tényét, ezt egyelőre csak egy speciális alkalmazás képes detektálni. Az MSI szerint a lehetőség csak opcióként lesz elérhető az új BIOS-változatokban, azaz a felhasználók tetszésük szerint kapcsolhatják ki és be az automatikus túlhajtást.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.