Szerző: Ady Krisztián

2003. május 20. 19:04

Újabb vezetékes szolgáltató létesít Wi-Fi hozzáférési pontokat Amerikában

[News.com] Az SBC, az Egyesült Államok második legnagyobb vezetékes telekommunikációs cége is a Wi-Fi-ben látja kábeles szolgáltatók előli menekülés lehetőségét. A Verizont követően az SBC is nyilvános Wi-Fi hotspot-okat, hozzáférési pontokat hoz létre. A Wi-Fi-t az SBC is többletszolgáltatásként nyújtja majd előfizetőinek.

[News.com] Az SBC, az Egyesült Államok második legnagyobb vezetékes telekommunikációs cége is a Wi-Fi-ben látja kábeles szolgáltatók előli menekülés lehetőségét. A Verizont követően az SBC is nyilvános Wi-Fi "hotspot"-okat, hozzáférési pontokat hoz létre. A Wi-Fi-t az SBC is többletszolgáltatásként nyújtja majd előfizetőinek.

Az SBC szóvivője, Michael Coe közlése szerint a vállalat megkezdte a telepítéshez szükséges eszközök beszerzését. A vezeték nélküli kommunikációt biztosító eszközökkel kávézókban, hotelekben és egyéb nyilvános helyeken nyújthat internetszolgáltatást az SBC.

Az SBC felhívására várhatóan tucatnyi eszközgyártó -- például a Cisco Systems, a Proxim és a Symbol Technologies -- küld hamarosan ajánlatot. A telekommunikációs cég a beszerzés koordinálására, a legjobb megoldás kiválasztására külön alelnököt nevezett ki, Brooks McCorlce személyében.

Az SBC egyébként már rendelkezik vezeték nélküli hálózati termékekben járatos szakemberekkel, hiszen egy ideje értékesít hozzáférési pontokat saját SBC Yahoo DSL szolgáltatásához, főként üzleti ügyfelei számára.

Az SBC és a Verizon Communications ezzel a lépéssel meglévő előfizetőit kívánja jobb és minőségibb szolgáltatással ellátni, valamint az elcsábult, a kábeles kommunikációs cégek által elszívott előfizetőkből szeretne valamennyit visszaszerezni.

A Verizon Communications, az Egyesült Államok legnagyobb telefontársasága kedden jelentette be, hogy bekapcsolta első 150 Wi-Fi "hot spot"-ját, hozzáférési pontját, melyek a vállalat fizetős telefonjainak környékét fedik le vezeték nélküli internettel.

Sajnos a vállalat szóvivője nem árult el bővebb részleteket az SBC jövőbeni terveiről, csupán annyit jegyzett meg: ezek a tervek kellően "agresszívek".

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról