Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Kapható a SuSE Linux 8.2 magyar kiadása

roberto, 2003. május 20. 17:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[SuSE Magyarország] Megjelent a SuSE Linux 8.2 magyar kiadása, amely az előző verziókhoz képest

[SuSE Magyarország] Megjelent a SuSE Linux 8.2 magyar kiadása, amely az előző verziókhoz képest számos újdonságot vonultat fel. A megszokott szoftvereken túl olyan eszközöket találunk a rendszerben, mint amilyen a VNC, amellyel egy másik linuxos, sőt windowsos számítógép képernyőjét jeleníthetjük meg a sajátunkon egy ablakban, és a távoli billentyűzet, illetve egér irányítását is átvehetjük. A 8.2-es kiadásban mutatkozik be a SuSEwatcher figyelőszoftver, amely a frissítések internetes ellenőrzését és letöltését egyszerűsíti. Az OpenOffice teljes körű irodai csomagnak az 1.0.2-es változata található meg a telepítőkészletben az elmaradhatatlan magyar helyesírás-ellenőrző aktuális verziójával együtt. Bővült a rendszer multimédiás tudása: a friss kiadásnak része a MainActor videoszerkesztő program és az Audacity hangszerkesztő alkalmazás. Az ISDN-kapcsolattal rendelkezők néhány kattintással faxkészüléket és üzenetrögzítőt is faraghatnak a SuSE Linux 8.2-ből.

A rendszer a 2.4.20-as kernelre, a grafikus alaprendszer pedig az XFree86 4.3-as kiadására épül, az alapértelmezett grafikus környezet a KDE 3.1.1, de a CD-ken, illetve a DVD-ken megtalálható a GNOME környezet 2.2-es verziója és számos egyéb nélkülözhetetlen csomag is. A bruttó 24900 forintos termékhez 90 napos e-mailben és telefonon igénybe vehető telepítési támogatás jár, a doboz közel 1100 oldalnyi magyar nyelvű dokumentációt, öt darab CD-t és két DVD-t tartalmaz. A regisztrált felhasználók ajándéksorsoláson vehetnek részt, további információk a www.suselinux.hu oldalon találhatók.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.