Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Letölthető a legújabb hivatalos nForce-driver

Barna József, 2003. május 20. 09:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az NVIDIA tegnap új WHQL-minősítésű drivert adott ki nForce és nForce2 alaplapi lapkakészleteihez. A 2.41 verziószámot viselő meghajtók Windows XP/2000 és Windows 98 SE/ME operációs rendszerek alatt használhatók. A csomag a következő újításokat tartalmazza:

[HWSW] Az NVIDIA tegnap új WHQL-minősítésű drivert adott ki nForce és nForce2 alaplapi lapkakészleteihez. A 2.41 verziószámot viselő meghajtók Windows XP/2000 és Windows 98 SE/ME operációs rendszerek alatt használhatók. A csomag a következő újításokat tartalmazza:
 • nForce2 Ultra 400 és nForce2 400 lapkák támogatása
 • javított EAX-teljesítmény
 • frissített audió control panel
 • új, javított teljesítményű IDE-driver (csak Windows XP és 2000)

A vállalat közleménye szerint a Windows XP-hez készült verzió telepítéséhez szükséges a Windows XP Service Pack 1 megléte, különben nem működnek az USB 2.0- és NVIDIA IDE-meghajtók. Windows 2000 használata esetén csak a Service Pack 3 megléte esetén telepíthető az IDE-driver, illetőleg a Windows 2000-hez és a Windows 98 SE/ME-hez kiadott csomagban nincs USB 2.0-támogatás. Továbbá az audiodriverek nem kerülnek telepítésre az nForce2 chipkészletes Chaintech 7NJS alaplapokon; ezek használata esetén az NVIDIA a lap mellé adott meghajtók telepítését javasolja.

Az átlagosan 24 Mbyte méretű, Windows XP és Windows 98 SE/ME operációs rendszerekhez szánt, nemzetközi nyelvi modullal ellátott meghajtók letölthetőek a HWSW szerveréről:

 • Windows XP letöltési oldal
 • Windows 9x letöltési oldal

  A Windows 2000-hez szánt meghajtó, valamint a driverek kisebb méretű, kizárólag angol nyelvű kezelőfelületet támogató változatai az NVIDIA honlapján érhetőek el.

  Facebook
  Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.