:

Szerző: Barna József

2003. május 20. 09:15

Letölthető a legújabb hivatalos nForce-driver

Az NVIDIA tegnap új WHQL-minősítésű drivert adott ki nForce és nForce2 alaplapi lapkakészleteihez. A 2.41 verziószámot viselő meghajtók Windows XP/2000 és Windows 98 SE/ME operációs rendszerek alatt használhatók. A csomag a következő újításokat tartalmazza:

[HWSW] Az NVIDIA tegnap új WHQL-minősítésű drivert adott ki nForce és nForce2 alaplapi lapkakészleteihez. A 2.41 verziószámot viselő meghajtók Windows XP/2000 és Windows 98 SE/ME operációs rendszerek alatt használhatók. A csomag a következő újításokat tartalmazza:
  • nForce2 Ultra 400 és nForce2 400 lapkák támogatása
  • javított EAX-teljesítmény
  • frissített audió control panel
  • új, javított teljesítményű IDE-driver (csak Windows XP és 2000)

A vállalat közleménye szerint a Windows XP-hez készült verzió telepítéséhez szükséges a Windows XP Service Pack 1 megléte, különben nem működnek az USB 2.0- és NVIDIA IDE-meghajtók. Windows 2000 használata esetén csak a Service Pack 3 megléte esetén telepíthető az IDE-driver, illetőleg a Windows 2000-hez és a Windows 98 SE/ME-hez kiadott csomagban nincs USB 2.0-támogatás. Továbbá az audiodriverek nem kerülnek telepítésre az nForce2 chipkészletes Chaintech 7NJS alaplapokon; ezek használata esetén az NVIDIA a lap mellé adott meghajtók telepítését javasolja.

Az átlagosan 24 Mbyte méretű, Windows XP és Windows 98 SE/ME operációs rendszerekhez szánt, nemzetközi nyelvi modullal ellátott meghajtók letölthetőek a HWSW szerveréről:

  • Windows XP letöltési oldal
  • Windows 9x letöltési oldal

    A Windows 2000-hez szánt meghajtó, valamint a driverek kisebb méretű, kizárólag angol nyelvű kezelőfelületet támogató változatai az NVIDIA honlapján érhetőek el.

  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 25. 22:10

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.