Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Részletek az AMD Opteron processzorokhoz tervezett ASUS SK8N alaplapról

Bodnár Ádám, 2003. május 19. 13:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A tajvani Asustek hamarosan piacra dobja SK8N alaplapját, amely az NVIDIA nForce3 Pro 150 chipkészletre épül. Az alaplapot AMD Opteron processzoros munkaállomások építéséhez ajánlja a távol-keleti gyártó.

A tajvani Asustek hamarosan piacra dobja SK8N alaplapját, amely az NVIDIA nForce3 Pro 150 chipkészletre épül. Az alaplapot AMD Opteron processzoros munkaállomások építéséhez ajánlja a távol-keleti gyártó.

Az Opteron-alapú munkaállomásokba szánt nForce3 Pro 150 támogatja a 8x AGP interfészt, rendelkezik 10/100 Ehernet-, Ultra ATA-133-, RAID- és USB 2.0-vezérlővel, valamint egy AC'97 audikodekkel. A lapka továbbá képes egyes hálózati műveletek gyorsítására is. Az nForce3 Pro 3,6 Gbyte/sec sávszélességű Hyper-Transport interfészen keresztül kommunikál a processzorral.

Az ASUS SK8N alaplap ATX kivitelű, Socket 940 processzorfoglalattal, 4 DDR DIMM aljzattal, 1 AGP8X és 5 PCI bővítőhellyel rendelkezik. Az alaplap legfeljebb 8 Gbyte memóriát támogat, amelyetk DDR200, DDR266 vagy DDR333 szabványúak lehetnek. Az AK8N integrált Promise Serial-ATA RAID vezérlőt, RealTek 10/100 Mbps Ethernet-kontrollert, valamint egy 5.1 csatornás ALC650 hangchipet is tartalmaz, amelyhez S/PDIF kimenet is tartozik.

A specifikációk alapján úgy tűnik, az ASUS a teljesítményre éhez otthoni felhasználókra is gondolt alaplapjával. Ezt támasztja alá, hogy az SK8N dokumentációjában említést tesz túlhajtási lehetőségekről is, amelyeket BIOS-ból lehet eszközölni. A stabilitás érdekében a memória működési feszültségét is át lehet állítani. Egyelőre természetesen nem tudni, hogy a kereskedelmi forgalomba kerülő Opteron chipek túlhajthatók-e egyáltalán.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.