Szerző: roberto

2003. május 16. 12:34:44

Megjelent a GNU Compiler Collection 3.3-as kiadása

A napokban megjelent a GNU Complier Collection (GNU

A napokban megjelent a GNU Complier Collection (GNU Fordítógyűjtemény, GCC) 3.3-as kiadása. A GCC az alapértelmezett C és C++ fordító minden jelentős Linux-disztribúcióban, ugyanakkor a Java, a Fortran és az Ada nyelveket is ismerő csomag rengeteg hardver- és szoftverplatformon használható. A friss kiadásban számtalan változás történt, amelyek elsősorban a 3-as szériában eddig csupán kerülendőnek ítélt lehetőségeket érintik, ezek most véglegesen is eltűntek a a 3.3-as verzióból.

További újdonság, hogy a 3.1-es verzióban elavultnak tekintett, Alpha, ARM, i386, Motorola 68000, MIPS és SPARC architektúrákon futó rendszerek (pl. az OSF/1, a 386BSD, a FreeBSD 1.x, vagy épp az IRIX 5 előtti rendszerek) támogatása is teljesen megszűnt. Az elavult részek törlésén kívül számos hibajavítás és jó néhány nyelvspecifikus fejlesztés is bekerült az új verzióba, amelyekről részletesebben is olvashatunk a gcc.gnu.org-on, ugyanitt találjuk meg a forráskódot tartalmazó tükörszerverek listáját, valamint a fordító beüzemelésében segítő leírást.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 20:03

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.