Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

NVIDIA: új lapkakészletek, gyorsabb busz

Barna József, 2003. május 13. 18:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az NVIDIA ma bejelentette a 400 MHz-es rendszerbuszt támogató AMD Athlon XP processzorokat kezelni képes lapkakészleteit. Azonban mint kiderült, a bejelentés részben csupán formális, ugyanis az új nForce2 Ultra 400-ra épülő alaplapok már közel egy hónapja megvásárolhatóak.

[HWSW] Az NVIDIA ma bejelentette a 400 MHz-es rendszerbuszt támogató AMD Athlon XP processzorokat kezelni képes lapkakészleteit. Azonban mint kiderült, a bejelentés részben csupán formális, ugyanis az új nForce2 Ultra 400-ra épülő alaplapok már közel egy hónapja megvásárolhatóak.

Az NVIDIA ma két lapkakészlet specifikációit hozta nyilvánosságra. A csúcskategóriás nForce2 Ultra 400 egyetlen újdonsága az nForce2 SPP-hez képest, hogy hivatalosan is támogatja a 400 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP 3200+ processzort. Elődjéhez hasonlóan e lapka is kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkezik, így maximálisan 6,4 Gbyte/sec memória-sávszélességet biztosít.

Az nForce2 Ultra 400 lapkákat már több mint egy hónapja szállítja a vállalat, és az alaplapgyártó által újonnan megjelentetett második revíziós (rev. 2.x) lapok nagy valószínűséggel már ezeket használják (ilyen például az Asus A7N8X rev. 2.0). Az NVIDIA eddig kizárólag azért nem számolt be az új modellek forgalmazásáról, mert meg kívánta várni az új processzorok hivatalos premierjét.


ASUS A7N8X Rev. 2.0

A vállalat másik lapkája, az nForce2 400 kifejezetten olcsó alaplapokon köszön majd vissza. E chip szintén támogatja a 400 MHz-es buszt igénylő Athlon XP modellt, azonban csupán egycsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik, így maximális sávszélessége 3,2 Gbyte/sec. E modellhez a hangprocesszor nélküli MCP south bridge-et ajánlja a gyártó, míg az nForce2 Ultra 400 mellé a számos szolgáltatást kínáló MCP-T dukál.

Az NVIDIA közleménye szerint az új lapkákat számos alaplapgyártó cég használja fel termékeiben, többek között az ABIT, az Albatron Technology, az AOpen, az ASUSTeK, a Biostar, a Chaintech, a DFI, az EPoX, az FIC, a Gigabyte, a Jetway, a Leadtek, a MiTAC, az MSI, a QDI/Legend, a Shuttle és a Soltek is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.