Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. május 9. 12:28

Határozatban kötelezi a Matáv bankját a telefontársaság tartozásának megfizetésére a Hírközlési Döntőbizottság

A Hírközlési Felügyelet mellett működő Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozatban hívta fel a Matáv számlavezető bankját -- a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-t --, hogy utalja át a távközlési szolgáltató több mint ötmillió forintos tartozását a GTS Datanet Kft. számlájára. A határozat meghozatalára a GTS-Datanet kérésére került sor.

Hírközlési Felügyelet[HWSW] A Hírközlési Felügyelet mellett működő Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozatban hívta fel a Matáv számlavezető bankját -- a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-t --, hogy utalja át a távközlési szolgáltató több mint ötmillió forintos tartozását a GTS Datanet Kft. számlájára. A határozat meghozatalára a GTS-Datanet kérésére került sor.

A modemes internetezők telefonköltségének egy részét díjmegosztás címén 2002. január 1. óta kell a távközlési szolgáltatóknak átadniuk azon internetszolgáltatók számára, melyeken keresztül az előfizetők a világhálóra csatlakoztak. A díjmegosztásból származó jövedelem legnagyobb részét a Matáv át is utalta a szolgáltatóknak, ám a teljes összeg 4 százalékát beszedési kockázat címén megtartotta. Ez az összeg a GTS Datanet és a Matáv viszonylatában 4 043 623 forint + áfa volt.

A május 5-iki rendelet az áfával együtt 5 054 529 forint átutalására szólítja fel a bankot. A rendelet kiemeli: az Informatikai és Hírközlési Minisztérium egy rendeletben az internetezés telefonköltségének számlázását a távközlési szolgáltatókra hárítja, így nincs lehetőség semmilyen jogcímen visszatartani az ISP-ket megillető díj egy részét. Mint emlékezetes, korábban a Matáv és az Inter.net közti vitában hozott határozatot a Hírközlési Döntőbizottság, mely a távközlési szolgáltató akkori számlavezető bankját kötelezte a Matáv tartozásának átutalására.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról