Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Határozatban kötelezi a Matáv bankját a telefontársaság tartozásának megfizetésére a Hírközlési Döntőbizottság

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. május 09. 12:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Hírközlési Felügyelet mellett működő Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozatban hívta fel a Matáv számlavezető bankját -- a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-t --, hogy utalja át a távközlési szolgáltató több mint ötmillió forintos tartozását a GTS Datanet Kft. számlájára. A határozat meghozatalára a GTS-Datanet kérésére került sor.

Hírközlési Felügyelet[HWSW] A Hírközlési Felügyelet mellett működő Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozatban hívta fel a Matáv számlavezető bankját -- a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-t --, hogy utalja át a távközlési szolgáltató több mint ötmillió forintos tartozását a GTS Datanet Kft. számlájára. A határozat meghozatalára a GTS-Datanet kérésére került sor.

A modemes internetezők telefonköltségének egy részét díjmegosztás címén 2002. január 1. óta kell a távközlési szolgáltatóknak átadniuk azon internetszolgáltatók számára, melyeken keresztül az előfizetők a világhálóra csatlakoztak. A díjmegosztásból származó jövedelem legnagyobb részét a Matáv át is utalta a szolgáltatóknak, ám a teljes összeg 4 százalékát beszedési kockázat címén megtartotta. Ez az összeg a GTS Datanet és a Matáv viszonylatában 4 043 623 forint + áfa volt.

A május 5-iki rendelet az áfával együtt 5 054 529 forint átutalására szólítja fel a bankot. A rendelet kiemeli: az Informatikai és Hírközlési Minisztérium egy rendeletben az internetezés telefonköltségének számlázását a távközlési szolgáltatókra hárítja, így nincs lehetőség semmilyen jogcímen visszatartani az ISP-ket megillető díj egy részét. Mint emlékezetes, korábban a Matáv és az Inter.net közti vitában hozott határozatot a Hírközlési Döntőbizottság, mely a távközlési szolgáltató akkori számlavezető bankját kötelezte a Matáv tartozásának átutalására.