Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

A jövő héten jelenik meg az AMD Athlon XP 3200+

Barna József, 2003. május 08. 16:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Lapunk információi szerint az AMD a jövő hét elején, várhatóan május 13-án jelenti be hivatalosan 400 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP processzorait. A sunnyvale-i vállalat a gyorsabb busz bevezetésével igyekszik tartani a lépést a processzorok teljesítményversenyében az Intellel.

[HWSW] Lapunk információi szerint az AMD a jövő hét elején, várhatóan május 13-án jelenti be hivatalosan 400 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP processzorait. A sunnyvale-i vállalat a gyorsabb busz bevezetésével igyekszik tartani a lépést a processzorok teljesítményversenyében az Intellel.

Amint arról hírt adtunk, az Intel április közepén mutatta be a korábbi változatoknál gyorsabb, 800 MHz-es rendszerbuszt használó, 3 GHz-en üzemelő Pentium 4 modelljét és az azt kiszolgálni képes új lapkakészletet. A vállalat május 12-én dobja piacra az alacsonyabb órajelen futó, 2,4, 2,6 és 2,8 GHz-es, ám szintén 800 MHz-es rendszerbuszt használó és a Hyper-Threading technológiát támogató új processzorait.

Válaszul az Intel lépésére az AMD szintén a jövő héten kezdi meg a 400 MHz-es buszt használó Athlon XP modellek forgalmazását. A hírek szerint két Athlon processzort jelent be a vállalat 3000+ és 3200+ modellszámozással, melyek 2,1, illetve 2,2 GHz-es sebességen működőnek. Mindkét új processzor a megnövelt méretű, 512 kbyte másodszintű gyorsítótárral rendelkező Barton magra épül és 0,13 mikronos technológiával készül. Az AMD jelenlegi, asztali számítógépekbe szánt csúcsmodelljei 333 MHz-es buszt használnak.

Problémát jelenthet, hogy a jelenleg piacon levő chipkészletek hivatalosan nem támogatják a 400 MHz-es rendszerbuszt. Az egyetlen kivétel a SiS748, azonban az erre épülő alaplapok egyelőre nem kaphatók. A VIA ugyanakkor rövidesen megkezdi a KT600 forgalmazását, míg az NVIDIA nForce2 400 Ultra néven új revíziót bocsát ki az nForce2 lapkakészletből, amely már képes együttműködni az új processzorokkal.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.