Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Magyar szervezetek az európai szoftverszabadalmak ellen

roberto, 2003. május 08. 11:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Linux.hu] A Linux-felhasználók

[Linux.hu] A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete, az FSF.hu Alapítvány a Szabad Szoftverek Magyarországi Népszerűsítéséért és Honosításáért, az FSN.hu Összefogás a szabad szoftverek elterjesztéséért Alapítvány, a Magyar BSD Egyesület és a Magyar Tartalomipari Szövetség számos egyéb európai szervezet összefogáshoz csatlakozva tiltakozik a szoftverszabadalmak esetleges legalizálása ellen, mert az az informatikai innovációra, a gazdaságra -- különösen a kis- és középvállalatokra -- rendkívül negatív hatással lenne.

Ezen civil szervezetek, valamint kis- és középvállalatok képviseletében a héten egy nyolcfős delegáció indult Brüsszelbe, amely részt vesz az Európa Parlament mára kitűzött meghallgatásán, valamint a szoftverszabadalmak ellen tiltakozó egyéb szervezetek által szervezett konferencián. A delegáció át fogja adni sok magyar kis- és középvállalkozás állásfoglalását, amelyben a szoftverszabadalmak saját üzletmenetükre gyakorolt várható hátrányos következményeit mutatják be. Az ügy hátteréről korábbi cikkünkben számoltunk be.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.