Szerző: roberto

2003. május 08. 11:00:46

Magyar szervezetek az európai szoftverszabadalmak ellen

[Linux.hu] A Linux-felhasználók

[Linux.hu] A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete, az FSF.hu Alapítvány a Szabad Szoftverek Magyarországi Népszerűsítéséért és Honosításáért, az FSN.hu Összefogás a szabad szoftverek elterjesztéséért Alapítvány, a Magyar BSD Egyesület és a Magyar Tartalomipari Szövetség számos egyéb európai szervezet összefogáshoz csatlakozva tiltakozik a szoftverszabadalmak esetleges legalizálása ellen, mert az az informatikai innovációra, a gazdaságra -- különösen a kis- és középvállalatokra -- rendkívül negatív hatással lenne.

Ezen civil szervezetek, valamint kis- és középvállalatok képviseletében a héten egy nyolcfős delegáció indult Brüsszelbe, amely részt vesz az Európa Parlament mára kitűzött meghallgatásán, valamint a szoftverszabadalmak ellen tiltakozó egyéb szervezetek által szervezett konferencián. A delegáció át fogja adni sok magyar kis- és középvállalkozás állásfoglalását, amelyben a szoftverszabadalmak saját üzletmenetükre gyakorolt várható hátrányos következményeit mutatják be. Az ügy hátteréről korábbi cikkünkben számoltunk be.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 23:50

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.