Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Sony: elégedettek vagyunk a PlayStation 2 árával

Barna József, 2003. május 07. 18:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Iparági megfigyelők arra számítanak, hogy a játékkonzolok gyártói a jövő héten megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo (E3) szakkiállításon jelentik be: mérséklik készülékeik árát. Az árcsökkentéssel kapcsolatos pletykákra reagálva a Sony amerikai leányvállalatának elnöke elmondta, hogy a vállalat rendkívül elégedett a PlayStation 2 egyesült államokbeli árával.

hirdetés
Iparági megfigyelők arra számítanak, hogy a játékkonzolok gyártói a jövő héten megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo (E3) szakkiállításon jelentik be: mérséklik készülékeik árát. Az árcsökkentéssel kapcsolatos pletykákra reagálva a Sony amerikai leányvállalatának elnöke elmondta, hogy a vállalat "rendkívül elégedett" a PlayStation 2 egyesült államokbeli árával.

Kaz Hirai, a Sony Computer Entertainment of America elnöke a Reutersnek nyilatkozva elmondta: "Rendkívül elégedettek vagyunk a 199 dolláros árral. A PS2 eladási adatai igen erősek ezen az árszinten is." Hirai egyben kritizálta a rivális gyártók azon gyakorlatát, hogy játékokat csomagolnak a konzolok mellé. A vállalatvezető meglátása szerint ezek az akciók valójában nem segítik az eladásokat.

Iparági megfigyelők egyöntetűen arra számítanak, hogy a jövő héten megrendezésre kerülő Los Angeles-i E3 kiállításon a gyártók újabb árcsökkentésről számolnak be. Amint az ismert, a tavalyi rendezvény során mind a Sony, mind pedig a Microsoft és a Nintendo csökkentette konzoljainak árait. Akkor a PlayStation 2 és az Xbox ára 299 dollárról 199 dollárra, a GameCube ára pedig 199 dollárról 149 dollárra mérséklődött.

Az Egyesült Államokban a PlayStation 2 jelenleg ugyanannyiért vásárolható meg, mint az Xbox. Európában ugyanakkor a Sony konzolja a legdrágább készülék. Kontinensünkön a PlayStation 2-ért 169 angol fontot kérnek, míg az Xbox és a GameCube ára egyaránt 129 font.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!