Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 7. 15:10

Áprilisban kétmillió alaplapot adott el az Asustek

[Digi Times] Az Asustek Computer saját becslése szerint áprilisban kétmillió alaplapot szállított le, ezzel megdöntötte az eddig fennálló havi rekordot. A vállalat egy befektetői konferencián közölte, hogy mind az OEM, mind pedig a klón piacon növekedő keresletet tapasztalt.

[Digi Times] Az Asustek Computer saját becslése szerint áprilisban kétmillió alaplapot szállított le, ezzel megdöntötte az eddig fennálló havi rekordot. A vállalat egy befektetői konferencián közölte, hogy mind az OEM, mind pedig a "klón" piacon növekedő keresletet tapasztalt.

A tajvani vállalat márciusban 1,85 millió alaplapot értékesített, a becslések szerint az áprilisban értékesített alaplapok száma elérte a kétmilliót. Noha a szezonális visszaesés miatt májusban ennél gyengébb eredmény várható, a cég becslése szerint a második negyedévben összesen 5,5 millió alaplapot ad el, ami 12,2 százalékos növekedést jelentene az első negyedévhez képest.

Az Asustek előrejelzése szerint a Centrino platformra épülő termékek sikere miatt a notebook-eladások is növekedni fognak a második negyedévben és az optikai meghajtók forgalma is emelkedni fog. Mindazonáltal a cég úgy véli, hogy a sokasodó OEM megrendelésnek köszönhetően a termékek átlagos eladási ára némileg csökken.

Az Asustek számára a saját márkanév alatt értékesített alaplapok hozzák a legtöbb hasznot, ezeket a bruttó haszonrés a becslések szerint némileg több mint 23 százalék. A saját márkanév alatt értékesített notebookok és grafikus kártyák bruttó haszonrése mintegy 15 százalék. Az optikai meghajtók haszonrése a licencdíjak miatt 20 százalék alatt van.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról