:

Szerző: Vörös Péter

2003. május 6. 15:46

Az EMC és a Microsoft kibővíti stratégiai üzleti és technológiai partnerkapcsolatát

[Hill and Knowlton] Közös céljuknak megfelelően -- hogy a vásárlók a Windows használatát a hálózati tárolókörnyezetek felé is kiterjeszthessék -- az EMC és a Microsoft nemrégiben hivatalosan is bejelentette, hogy kibővítik üzleti és technológiai kapcsolatrendszerüket a tárolás területén.

[Hill and Knowlton] Közös céljuknak megfelelően -- hogy a vásárlók a Windows használatát a hálózati tárolókörnyezetek felé is kiterjeszthessék -- az EMC és a Microsoft nemrégiben hivatalosan is bejelentette, hogy kibővítik üzleti és technológiai kapcsolatrendszerüket a tárolás területén.

A számottevően szélesebb körű és átfogóbb megállapodás -- amelyet ma Joe Tucci, az EMC elnök-vezérigazgatója, valamint Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója jelentett be az idei EMC technológiai csúcstalálkozón -- szorosabb együttműködést és integrációt jelent a hálózati tárolótechnológiák és a kínált termékek és szolgáltatások területén.

A kibővített licencelési és technológiai megállapodás a következőket tartalmazza: a windowsos tárolási technológiák integrálását, új értékesítési és kereskedelmi kezdeményezéseket, valamint új szolgáltatási és támogatási megállapodásokat. Mindezek eredménye jobb felügyelhetőség és a Windows-technológia zökkenőmentes illeszkedése lesz az automatizált hálózati tárolási környezetekbe.

A kibővített megállapodás a következőkre helyezi a hangsúlyt:

  • Az EMC beépíti a Microsoft Windows Server 2003 tárolási API-jait (VSS, VDS, MPIO) a saját tárolóplatform-funkciói közé. Ez a szoros integráció egy konzisztens windowsos felületet eredményez a fejlett tárolási funkciók eléréséhez, így a felhasználók kiterjeszthetik a Windows használatát az automatizált tárolási környezetek felé is. Továbbá, a Microsoft tárolási API-jainak alkalmazásával az EMC saját ControlCenter nyílt tárolórendszer-felügyeleti alkalmazásait is integrálja, ez lehetővé teszi a felhasználóknak a nagyméretű vállalati Windows-rendszerek jobb felügyeletét.
  • Az EMC és a Microsoft együttműködik az újonnan létrejövő tárolórendszer-felügyeleti szabványokra épülő nyílt tárolórendszer-felügyelet legjobb gyakorlati alkalmazásainak és referencia-implementációinak meghatározása érdekében.
  • Az EMC egy új EMC NAS termékcsalád alapjául licencelni fogja a Microsoft Windows Powered NAS szoftverét.
  • Mindkét cég együttműködik a Windowsra épülő termékek és az EMC Celerra NAS család kompatibilitásának biztosítása érdekében. Ez a törekvés a vásárlók számára a NAS-megoldások szélesebb körű, méretezhetőbb családjait és az EMC Celerra NAS garantált kompatibilitását jelentik a jövőbeli Microsoft verziókkal.
  • Az EMC és a Microsoft együttműködési támogatási megállapodást fog kötni a vállalati windowsos környezetekben telepített EMC-termékek közös támogatási módszertanainak biztosítására.
  • A vállalatok kapcsolódó kereskedelmi és értékesítési kezdeményezéseket indítanak annak érdekében, hogy megismertessék a vásárlókkal az integrált Microsoft- és EMC-technológiák előnyeit a hálózati tárolókörnyezetekben, és serkentsék az EMC Windows Powered NAS megoldásainak elterjedését.
  • Az EMC és a Microsoft a Microsoft Communication Protocol Licensing Programjának (MCPP) keretében aláírt egy licencmegállapodást a protokollok kölcsönös együttműködésének lehetővé tételére az EMC hálózati tárolóeszközei és a Windows kliens PC-i között.

Bill North, az IDC tárolási szoftverterületi kutatási igazgatója a következőket nyilatkozta: "Ez a bejelentés áttörést jelent a hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszközök felügyeletében. Az EMC és a Microsoft vásárlói ezután egyetlen integrált konzolt használhatnak összes tárolóeszközük felügyeletéhez ahelyett, hogy külön eszközöket kellene elindítaniuk a NAS- és a lemeztömb-funkciók felügyeletére."

Joe Tucci, az EMC elnöke és vezérigazgatója szerint: "Ez a megállapodás a Microsoft az ipari szabvány platformok területén elfoglalt pozíciójában rejlő lehetőségeket egyesíti az EMC páratlan erejével az automatizált hálózati tárolóeszközök terén."

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója hozzátette: "Az EMC-vel való kapcsolatunk bővíteni fogja a legfontosabb Windows Server 2003-ra épülő tárolótechnológiák és a Windows Powered NAS használatát, mivel olyan mindenre kiterjedő tárolómegoldást kínál, amely méretezhető, könnyen felügyelhető és magas szintű szolgáltatást nyújt, miközben csökkenti a kockázatokat és javítja a vásárlók befektetéseinek megtérülését."

Az EMC és a Microsoft globális stratégiai szövetsége 2000 februárjában jött létre azzal a céllal, hogy segítse a felhasználókat információtárolási, felügyeleti és védelmi erőforrásaik jobb kihasználásában az általános operációs környezetek révén. A szövetség részeként az EMC és partnerei voltak az elsők, akik a Microsoft rendszerarchitektúrát felhasználó konfigurációkat készítettek és vizsgáltak be. Az eredményül kapott tervek egyszerűsítik a Windows 2000 Server platformra épülő adatközponti megoldások telepítését és csökkentik az ehhez tartozó időt és költségeket.

Az EMC automatizált hálózati tárolóeszközei szolgálnak a redmondi Microsoft Partner Solution Center legfőbb tárolóplatformjául. A két cég számos területen működik együtt a Windows Server 2003-at az EMC hálózati tárolórendszereivel, szoftvereivel és szolgáltatásaival kombináló megoldások fejlesztésben és implementálásában. Az EMC Microsoft Gold minősítésű szolgáltatási, és ugyancsak Gold minősítésű szoftverpartner.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.