Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 5. 16:13

Óriási siker az Apple internetes zeneszolgáltatása

Az Apple egy hete indította útjára iTunes Music Store nevű internetes zeneszolgáltatását, amely óriási skert aratott a felhasználók körében.

Az Apple egy hete indította útjára iTunes Music Store nevű internetes zeneszolgáltatását, amely óriási skert aratott a felhasználók körében.

A vállalat ma bejelentette, hogy a szolgáltatás beindulása óta már több mint egymillió dalt töltöttek le a felhasználók. A zeneszámok több mint fele album formájában került letöltésre, ami cáfolja azokat a feltevéseket, amelyek szerint az egyedi dalok letöltése csökkenteni fogja az albumok népszerűségét.

Az Apple 99 centet kér egy zeneszám letöltéséért. Az iTunes Music Store lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy belehallgassanak a dalokba, a 30 másodperces kedvcsináló ráadásul teljesen ingyenes. A szolgáltatást a iTunes 4 szoftver segítségével lehet igénybevenni, ezt a hétfői megjelenés óta több mint egymilliószor töltötték le az Apple oldaláról.

Az Apple jelenleg több mint 200 ezer dalt tesz elérhetővé az iTunes Music Store-ban, és ezek közül több mint 100 ezer darabot legalább egyszer letöltöttek. A kínálatban mind az öt nagy zenekiadó (EMI, BMG, Universal, Sony, Warner) anyagai szerepelnek, ráadásul az Apple több olyan művésszel kötött exkluzív megállapodást, akiknek a dalai semelyik másik internetes zeneszolgáltatásban nem szerepelnek.

A vállalat ezen felül közölte, hogy a szintén hétfőn bemutatott új iPod audiolejátszókból az elmúlt héten 110 ezer darabot rendeltek meg a vásárlók és a hétvége során az üzletekben 20 ezer darab kelt el belőlük.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról