:

Szerző: Vörös Péter

2003. április 30. 18:49

Márciusban 8 százalékkal emelkedtek a videojáték-eladások az USA-ban

Ipari elemzők kedden közölték, hogy márciusban 8 százalékkal nőttek a videojáték-eladások a tavalyi szinthez képest. A szakértők szerint a jó eredmény főként a Nintendo három sikerjátékának volt köszönhető.

Ipari elemzők kedden közölték, hogy márciusban 8 százalékkal nőttek a videojáték-eladások a tavalyi szinthez képest. A szakértők szerint a jó eredmény főként a Nintendo három sikerjátékának volt köszönhető.

Jeetil Patel, a Deutsche Bank Securities elemzője elmondta, hogy az új generációs konzolokra (Sony PlayStation 2, Microsoft Xbox és Nintendo GameCube) írt játékok forgalma 36 százalékkal nőtt, míg a Game Boy Advance szoftverek eladásai 32 százalékkal emelkedtek. Az elemzések alapjául az NPD Group havi statisztikái szolgáltak.

Shawn Milne, a SoundView Technology Group elemzője szerint a Nintendo márciusi forgalma 101,5 millió dollár volt, ez 168 százalékos emelkedés az egy évvel ezelőtti szinthez képest, míg a második helyen az Electronic Arts végzett 62,3 millió dollárral.

Milne szerint a hónap legnépszerűbb játéka a GameCube-ra írt "The Legend of Zelda: The Wind Waker" volt, amelynek forgalma közel 41 millió dollár volt, ez azt jelenti, hogy 826 352 példányt adtak el belőle.

"Véleményünk szerint a márciusi szoftvereladási adatok kiábrándítóak voltak, a rendkívül jól szereplő Nintendót leszámítva a szoftvereladások 8,3 százalékkal csökkentek volna" -- mondta Dean Gianoukos, a J.P. Morgan elemzője. A szakértő ennek ellenére azt is elmondta: arra számít, hogy az Electronic Arts, az Activision és a THQ eléri vagy túl is szárnyalja az előrejelzéseket a márciusban véget ért pénzügyi negyedévben.

A hardverpiac élén a PS2 végzett 37,8 százalékkal, a második helyen a Xbox állt 14,7 százalékkal, míg a harmadik hely a GameCube-é 10,7 százalékkal. A régebbi konzolokra (Sony PlayStation, Nintendo N64) írt játékok forgalma 70 százalékkal esett vissza márciusban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.