Szerző: zsozso

2000. május 12. 10:48

Régi hozzászólás I.

Úgy döntöttem, hogy a miklandos PÁF-ból átrakom a még aktuális hozászólásokat. Happy hunting!

    Hali!


      Nem tudom, hogy megy-e még a páf, mert elég régi dátuzmokat látok, de azért a két napos szívás történetét leírom.

      Abit BH6-os gépem bővítettem egy Quantum EX 13GB-os winchivel. Winchi be, formáz, rendszer átrak, winchicsere, boot, megy. Szuper.
    Másnap gép bekapcs, rendszer boot, és valahol a cd inicializálás körül lefagy - nem dos módban, hanem már a win indulásakor. Puff, fussunk neki mégegyszer. Megint lefagy, de a Norton Antivirus inicializálási hibaüzenetével. Namégegyszer. Ugyanott, de most kékhalál. Ilyenkor mi van? Többször nem próbálom meg: wincsicsere vissza, boot a régiről. Víruskeresés: nincs. Lemezteszt: hibátlan. Nézek hülyén, de bizakodva próbálkozok. Rendszer átrak megint, csere, boot és láss csodát megy... elsőre. Másodikra elindul, de minden lemezművelet kb. 100x annyi időt vesz igénybe, mint normális. A resetet követően megint a fenti 3 lefagyási módot változatosan -, de nem mondanám, hogy szórakoztatóan -produkálja. Majdnem sírok :). A gép benzinnel való lelocsolása és felgyújtása elötti utolsó pillanatban meglátok egy apró fénysugarat a sötétségben... biost frissítek. Ha ez sem megy, felgyújtom. Namost vagy megijedt a masina a tűzhaláltól, vagy ez volt a megoldás, mert most megy. Kíváncsi vagyok a commentre, mert nekem ez új jelenség volt.

      Más.
    Második Trinitron monitoromat nyúzom. Először egy 15" Sony, most pedig egy 17" Nokia 447Xpro. Sajnos én nem tudtam, hogy a technológia alkalmatlan a számítástechnikai felhasználásra, de azért gyanakodtam. Nos a színek majdnem tökéletesek, a felület hengerpalást, de - a konvergencia rossz (a Nokia-n nem lehet allitani) - geometria rossz: úgy vettem észre, hogy a kersztben lévő rácstartó szál(ak) (15"-osban 1db kb. az alsó 1/3-nál, 17"-osban 2db - felül is) mentén horpad a kép széle, de a kép közepénél sem jó: tologatok egy ablakot és szépen nyúlik, mint a vacak tv-ken a feliratkor - nem egyenletes a fényerő: teljes fehér képernyőn sötétebb foltok vannak Mindez a kimagasló ár tekintetében elfogadhatatlan, vagy másképp fogalmazva - kidobott pénz.

      Üdv,
    Bandi.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról