:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 12. 10:21

Az Intel alaplap visszahívás kapcsán kiderült egy s más a Rambus DRAM memória + Intel 820 alaplapok piaci részesedéséről

A visszahívásról tegnapelőtt döntött az Intel. A cég szerint kevesebb, mint 1 millió MTH-s i820 chipset-et használó alaplapot szállítottak tavaly november óta. Szakértők szerint az MTH/SDRAM kombináció az összes i820-as alaplap 2/3-3/4-ét teszi ki, eszerint az i820 chipset+Direct RDRAM kombináció eladásai kb. 330-500 ezer alaplapot jelentettek.
A Rambus-kész alaplapok a Mercury Research piackutató cég szerint az első negyedévben eladott 40 millió alaplap mindössze 1%-át jelentik. A Semico Research piackutató vállalat nem végleges adatai szerint az év első négy hónapjában az összes Direct RDRAM modul eladás összesen 2 millió db volt - figyelembe véve a tavalyról megmaradt készleteket és az idei fel nem használt modulokat, ez átlagos konfigurációkat figyelembe véve szintén kb. 350 ezer Rambus-os PC gyártásra utal az első negyedévben, ami kb. 500 ezerre nőhetett áprilist is figyelembe véve.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.