Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 24. 10:22

Hétszeresére növelte nyereségét a Sony

A Sony Corp. jelentős nyereségnövekedésről számolt be, azonban az eredmények elmaradtak az előzetes várakozásoktól. A vállalat március 31-én zárta pénzügyi évét.

A Sony Corp. jelentős nyereségnövekedésről számolt be, azonban az eredmények elmaradtak az előzetes várakozásoktól. A vállalat március 31-én zárta pénzügyi évét.

A japán szórakoztatóelektronikai óriásvállalat közölte, hogy az elektronikai részlegnél véghezvitt költségcsökkentésnek, a filmes üzletág növekedésének, valamint a videojátékokkal foglalkozó részleg jó teljesítményének köszönhetően a 2002-es pénzügyi évben 115,5 milliárd jen (963,5 millió dollár) nettó nyereséget ért el, szemben a tavalyi évben elért 15,3 milliárd jennel. A vállalat korábban 180 milliárd jenes nettó nyereséget jelzett előre.

Az operatív eredmény 38 százalékkal 185,4 milliárd jenre nőtt, azonban a vállalat forgalma 1,4 százalékkal 7,474 billió jenre csökkent. A Sony közölte, hogy jelentősen növekedett a filmes üzletág bevétele, ugyanakkor a szórakoztatóelektronikai részleg és a PC-üzletág forgalma csökkent. A cég bejelentette, hogy a zenekiadó részleg a magas átszervezési költségek és a CD-eladások csökkenése miatt veszteséges volt.

A Sony meglehetősen óvatos előrejelzést tett a 2003-as pénzügyi évvel kapcsolatban: a japán vállalat arra számít, hogy bevételei a jelenlegi szinten maradnak, miközben a nettó nyeresége kevesebb mint felére, 50 milliárd jen környékére esik vissza.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról