:

Szerző: roberto

2003. április 23. 22:40

Megjelent a biztonsági problémákkal szemben ellenálló Trusted Debian 1.0

[trusteddebian.org] A héten megjelent a Trusted Debian 1.0.

[trusteddebian.org] A héten megjelent a Trusted Debian 1.0. A rendszer a Debian tavaly nyáron megjelent stabil kiadását (3.0, Woody) egészíti ki egy rendkívül megbízható szerver operációs rendszerré. A Trusted Debiannak jelenleg még nincs önálló telepítője, ezért a fejlesztők azt tanácsolják, hogy az érdeklődők egy minimális Debian Linuxra telepítsék föl a Trusted Debian csomagokat az apt-get segítségével. Az ehhez szükséges, sources.list fájlba beírandó sorokat a www.trusteddebian.org-on találhatjuk meg.

Az októberben indult Trusted Debian Projekt elsődleges célja, hogy a legtöbb biztonsági problémát okozó puffertúlcsordulási hibák kihasználhatóságát minimálisra csökkentse. A rendszer összeállítói a szokásos biztonsági kellékeken kívül védelmi mechanizmusokat biztosító kernelkiegészítésekkel, illetve a puffertúlcsordulási hibák kezelésére felkészített GCC fordítóval csökkentették a támadási felületet. Bár ezek a technológiák nem újak, használatuk a felhasználói szintet meghaladó ismereteket követelt eddig.

A rendszer egyébként a fejlesztők szerint a szokásos szerverfeladatokon kívül megbízható virtuális magánhálozatok (VPN) és vezetéknélküli hálózatok (WLAN) építéséhez is felhasználható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.