Szerző: Barna József

2003. április 22. 09:06

Továbbra is veszteséges az Infineon

Ulrich Schumacher
Ulrich Schumacher
[HWSW] Az Infineon Technologies ma hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A növekvő forgalom ellenére Európa legnagyobb memóriagyártó vállalata sorozatban a nyolcadik veszteséges negyedévét zárta.

A március 31-én véget ért első pénzügyi negyedévben az Infineon 1,48 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 13 százalékos növekedést jelent a tavalyi év bázisidőszakához képest. A vállalat nettó vesztesége 328 millió euró volt, szemben a tavalyi év második negyedévének 108 millió eurós és az elmúlt negyedév 40 millió eurós veszteségével. Az egyszeri költségeket nem számolva a veszteség 171 millió euróra rúgott. A Reuters által megkérdezett elemzők 1,44 milliárd eurós forgalom mellett átlagosan 140 millió eurós veszteséget vártak.

A negyedéves árbevétel mintegy 40 százalékát adó memória üzletág forgalma ugyan 609 millió euróra nőtt, azonban a divízió az elmúlt negyedév nyereséges működése után ismét veszteséget könyvelt el, elsősorban a DDR memóriák árának mélyrepülése miatt. A vállalat további három üzletága (Automotive & Industrial, Wireline Communications és Secure Mobile Solutions) ugyanakkor javuló eredményekről számolt be.

Ulrich Schumacher, az Infineon elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a nehéz gazdasági körülmények között is sikerült a vállalatnak növelnie árbevételét és piaci részesedését. "Produktivitásunkat jelentősen javítottuk, azonban nem tudtuk kompenzálni a memóriák árának drámai csökkenését" -- tette hozzá.

Az Infineon, hivatkozva a bizonytalan gazdasági és politikai helyzetre, nem hozott nyilvánosságra konkrét számadatokat az elkövetkező két negyedév során várható eredményekről. A vállalat további forgalomnövekedéssel számol, miközben az árnyomás ellensúlyozására folytatja költségcsökkentő intézkedéseinek végrehajtását. A cég ma reggel, a New York-i börze nyitása előtt hozta nyilvánosságra pénzügyi eredményeit. Részvényeinek árfolyama tegnap 1,96 százalékkal 8,33 dollárra emelkedett.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról