:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. május 12. 01:27

Nem készül Windows 2000 driver az ATi Rage Fury MAXX videokártyához

A kanadai ATi ma bejelentette, hogy nem készít Windows 2000 drivert a népszerű Rage Fury MAXX videokártyáihoz. A kártya két ATi Rage 128 Pro videochipet tartalmaz, ez a megoldás versenyképes sebességet biztosít az árkategóriájában. A cég nyilatkozata szerint megoldhatatlan problémák merültek fel a "videochip ID-k felismerésénél".

A driver hiánya érzékenyen érintheti az ATi vevőkörét, és egy másik kellemetlen kihatása is lehet: a cég tervei szerint idén nyáron debütál a Radeon MAXX kártya, amely két Radeon 256 chipet tartalmaz. Amennyiben ehhez a kártyához sem tud az ATi WIndows 2000 drivert produkálni, vélhetően sok vásárló már a termék megjelenése előtt más megoldás után néz.

A fenti esetből látható, mennyire is fontosak a megfelelő meghajtóprogramok, hiszen a legjobb kártya sem használható nélkülük. És nem véletlen, hogy azoknak a gyártóknak a kártyái a legnépszerűbbek, akik stabil és gyors drivereket tudnak kiadni a termékekikhez- ráadásul gyakran frissítve vagy aktualizálva (pl. NVIDIA, 3dfx vagy Matrox videokártyák, Creative Labs SB Live! hangkártya, hogy csak egy párat említsek közülük. A Windows 2000 stabilitása és OpenGL adottságai miatt egyre nagyobb teret hódít a játékosok között is, egy hardver élete vagy halála múlhat a támogatottságon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.