Szerző: Ady Krisztián

2003. április 18. 15:30

Új fejlesztésű eszközökkel 25 százalékkal nőhet a Verizon szolgáltatási területete

[News.com] Továbbfejlesztett vezeték nélküli eszközök segítségével 25 százalékkal nőhet a Verizon Communications szolgáltatási területe, közölték a cég vezetői. A szélessávú fejlesztésekért felelős Brian H. Whitton szerint a a cég hamarosan bejelenti a bővítéssel kapcsolatos terveit. Az úgynevezett fix vezeték nélküli technológia segítségével olyan területeken is elérhetővé válik a szélessávú internetezés, ahol nincs lehetőség DSL vagy kábelmodemes szolgáltatások nyújtására, a vezetékes fejlesztésbe fektetett összegek pedig nem térülnének meg a szolgáltatók számára.

[News.com] Továbbfejlesztett vezeték nélküli eszközök segítségével 25 százalékkal nőhet a Verizon Communications szolgáltatási területe, közölték a cég vezetői. A szélessávú fejlesztésekért felelős Brian H. Whitton szerint a a cég hamarosan bejelenti a bővítéssel kapcsolatos terveit. Az úgynevezett "fix vezeték nélküli" technológia segítségével olyan területeken is elérhetővé válik a szélessávú internetezés, ahol nincs lehetőség DSL vagy kábelmodemes szolgáltatások nyújtására, a vezetékes fejlesztésbe fektetett összegek pedig nem térülnének meg a szolgáltatók számára.

A Verizon bővítéssel kapcsolatos pozitív döntése más szolgáltatókat is hasonló technológiát alkalmazó szolgáltatások nyújtására ösztönözhet, mely az iparág beszállítóinak is segíthet éves eredményeik elérésében. A Verizon tesztelés alatt álló technológiáját a BeamReach Networks szállítja.

A San Jose-ban, a Broadband Wireless World 2003 rendezvényen tartott előadása során Whitton reményét fejezte ki, hogy a Verizon még ez év végén bevezeti "fix vezeték nélküli" kereskedelmi szolgáltatását.

A "fix vezeték nélküli" technológia neve a fixen telepített, speciális antennából ered. A legújabb fejlesztésű vezeték nélküli eszközök segítégével már akár 48 km (30 mérföld) távolság is áthidalható, s nem feltétlenül szükséges az optikai rálátás sem. A korábban piacra dobott berendezések számos esetben csak kisebb távolság elérésére voltak képesek, miközben feltétlenül szükséges volt, hogy tereptárgyak ne legyenek a két hálózati pont közötti útvonalon.

A BeamReach Networks által kifejlesztett új eszközök már lényegesen nagyobb szabadságot engednek e tekintetben, miközben 768 kbit/s - 1,5 Mbit/s adatátviteli sebesség elérését is lehetővé teszik nagy távolság esetén is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról