Szerző: roberto

2003. április 17. 18:50

Megjelentek a szabad szoftverekben is használható minőségi Bitstream Vera betűtípusok

[GNOME.org, HWSW] Amint arról korábban már beszámoltunk,

[GNOME.org, HWSW] Amint arról korábban már beszámoltunk, a Bitstream Inc. és a GNOME Foundation még januárban bejelentette, hogy a nyílt forráskódú szoftverek minőségi fontmegjelenítési problémáit orvosolandó, a Bitstream Inc. tíz betűtípust fog kibocsátani nyílt forráskódú licenceléssel.

A tíz betűtípus tegnap óta letölthető a GNOME Foundation webhelyéről. A Bitstream Vera családba tartozó talpas (serif), talpnélküli (groteszk, sans-serif) és azonos szélességű (monospaced), TrueType formátumú betűtípussal teljes mértékben kihasználható az olyan szoftverek megjelenítési képessége, mint az XFree86, a Freetype és az Xft2.

Sajnos a betűtípusok jelenleg még csak alig néhány karaktertáblát támogatnak, amelyek közt nem található meg a kelet-európai ISO 8859/2, így a magyar felhasználók egyelőre nem sokat kezdhetnek a Bitstream ajándékával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról