:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 16. 09:09

Csökkenő forgalom, növekedő veszteség a Handspringnél

Donna Dubinsky
Donna Dubinsky
Csökkent a Handspring negyedéves bevétele és növekedett a vállalat vesztesége. A vállalat jelenleg egy új terméket fejleszt, amely az ősszel kerül piacra.

A Handspring tegnap bejelentette, hogy legutóbbi negyedévében 30,8 millió dolláros bevételről és 90,4 millió dolláros (részvényenkénti 62 centes) veszteségről számolt be. Egy évvel korábban a vállalat 59,7 millió dolláros forgalmat és 23,6 millió dollár (részvényenként 18 cent) veszteséget ért el. A GAAP (általánosan elfogadott könyvelési elvek) szerinti veszteség 12,8 millió dollár, azaz részvényenként 9 cent volt. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők részvényenkénti 9 centes veszteségre számítottak.

"Rendkívül nehéz negyedéven vagyunk túl, de tovább tudtuk növelni a Treo eladásokat és jelentős összegeket fektettünk az ősszel megjelenő új termékünk kifejlesztésébe" -- mondta Donna Dubinsky vezérigazgató. "A kedvezőtlen gazdasági körülmények, valamint a jelenlegi termékek gyenge eladásai miatt a közeljövőben is komoly kihívásokkal kell szembenéznünk."

William Slakey pénzügyi igazgató bejelentette, hogy a cégnek megfelelő készpénzállománya van ahhoz, hogy ki tuja fejleszteni is piacra tudja dobni új termékét. Dubinsky közölte, hogy a cég megállapodott az Orange mobilszolgáltatóval egy okostelefon kifejlesztéséről. "Ez a készülék inkább telefon lesz mint kéziszámítógép és a felső árkategóriába tartozik majd" -- mondta Dubinsky.

A vállalat arra számít, hogy a Visor tenyérgépek eladásai gyengén alakulnak, ugyanis a raktárkészletek már szinte teljesen kiürültek. A Treo kommunikátorok eladásaiból származó bevétel is alacsony lesz, ugyanis a cég kiárusítja raktárkészleteit annak érdekében, hogy felkészüljön az új termék megjelenésére. A Treo eladások az elmúlt negyedévben a készülék-eladások 69 százalékát tették ki. Dubinsky szerint ez volt az utolsó negyedév, amikor a Visor készülékekből származó bevétel még jelentős volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.