:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 11. 11:09

1800 alkalmazottat bocsát el a Nokia hálózati berendezéseket gyártó részlege

A Nokia Networks, a Nokia infrastrukturális üzletága határozott lépéseket tesz a költségek csökkentése, a jövedelmezőség növelése és a mobil infrastruktúra-piacon megszerzett vezető pozíciójának további erősítése érdekében. A tervezett lépések a kutatási-fejlesztési programokra történő összpontosítás, összesen körülbelül 1800 alkalmazott elbocsátása, és a hatékonyság növelése érdekében a Nokia Networks szervezetének kismértékű átalakítása.

[HWSW] A Nokia Networks, a Nokia infrastrukturális üzletága határozott lépéseket tesz a költségek csökkentése, a jövedelmezőség növelése és a mobil infrastruktúra-piacon megszerzett vezető pozíciójának további erősítése érdekében. A tervezett lépések a kutatási-fejlesztési programokra történő összpontosítás, összesen körülbelül 1800 alkalmazott elbocsátása, és a hatékonyság növelése érdekében a Nokia Networks szervezetének kismértékű átalakítása.

A döntések hátterében a vállalat március 11-én kiadott előrejelzése áll, mely szerint a Nokia Networks jelentős veszteséget prognosztizált 2003 első negyedévére, de a döntéseket a hálózati infrastruktúra piac általános körülményei is indokolttá teszik.

A tervezett 1800-ból körülbelül 1100 fő elbocsátására Finnországban kerül sor, a maradék pedig más országok között oszlik el. A leépítések a kutató-fejlesztő részlegeket, a kereskedelmi és marketing illetve a támogató funkciókat érintik. A kutatás-fejlesztés előtérbe helyezése a programok költségének, tárgyának, időzítésének és számának felülvizsgálatát, illetve a termék-konfigurációk számának csökkentését foglalja magába a meglévő vásárlói és piaci körülmények függvényében.

A cél a GSM, az EDGE és a WCDMA piacokon betöltött piaci, termék és architektúrában elfoglalt vezető szerep biztosítása, és ezzel párhuzamosan a kutatási-fejlesztési tevékenység hatékonyságának és fókuszáltságának növelése.

"Határozottan a jelenlegi vezetői stratégiánkat követjük a jövőben is, a mobilhálózatok terén a vezető szerepet tűzzük ki célul. A ma körvonalazott intézkedések támogatják ezt a célt" -- mondta Sari Baldauf, a Nokia Networks elnöke. "Folyamatosan a vásárlói igényekre és a működési hatékonyságra koncentrálva az intézkedések segítségével fenntartható és nyereséges üzletmenet várható a jövőben."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.