Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 9. 15:43

Kevesebb, mint felére csökken a Microsoft Xbox európai ára

Belsős források szerint a Microsoft ezen a héten jelentősen csökkenti az Xbox konzol árát. A készülék több mint 50 százalékkal lesz olcsóbb, pontosan annyiba kerül majd, mint a Nintendo GameCube.

Belsős források szerint a Microsoft ezen a héten jelentősen csökkenti az Xbox konzol árát. A készülék több mint 50 százalékkal lesz olcsóbb, pontosan annyiba kerül majd, mint a Nintendo GameCube.

Bár a Microsoft nem erősítette meg és nem is cáfolta a híresztelést, nagy-britanniai nagykereskedők szerint a redmondi cég valóban jelentős árcsökkentést hajt végre: az Xbox korábban 300 fontba került, hamarosan azonban csak 129 fontot kell fizetni érte. A konzolt és két Sega játékot (Sega GT, Jet Set Radio Future) tartalmazó kedvezményes csomag ára 149 font lesz, ezen felül megjelenik egy új csomag is, amely az Xbox készüléket, valamint a Halo és Metal Gear Solid 2: Substance játékokat tartalmazza. Ezért 169 fontot kell majd fizetni.

A Microsoft lépése nyomán a legrégebben piacon levő Sony PlayStation 2 konzol lesz majd a legdrágább: ezért jelenleg 169 fontot kérnek. A Sony egyelőre cáfolta, hogy csökkentené a gép árát, a vállalat szerint ugyanis az a jelenlegi áron is rendkívül kelendő. Elemzők szerint tavasz végén a Sony mégis jelentősen csökkenteni fogja a PlayStation 2 árát. Becslések szerint áprilistól a gyártási költségek 11 százalékét tudja lefaragni a vállalat azzal, hogy a készülékek előállítását teljes mértékben Kínába költözteti.

A Microsoft szerdődéses gyártópartnere, a szingapúri központú Flextronics tavaly költöztette az Xbox előállítást Kínába. Korábban a konzolok előállítása Magyarországon és Mexikóban történt. A Nintendo -- hasonlóan versenytásaihoz -- szintén Kínában folytatná a GameCube és Game Boy készülékek gyártását. A GameCube konzolok 70 százaléka már jelenleg is Kínában készül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról