Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 9. 10:23

Tablet PC-t és tenyérgépet is bemutat idén a Portocom

Hamarosan Tablet PC-t és kéziszámítógépet is piacra dob a Portocom -- erről a vállalat által szervezett Portocom Technikai Nap rendezvényen számolt be Bölcsföldi László ügyvezető igazgató.

Hamarosan Tablet PC-t és kéziszámítógépet is piacra dob a Portocom -- erről a vállalat által szervezett Portocom Technikai Nap rendezvényen számolt be Bölcsföldi László ügyvezető igazgató.

A notebookokat és LCD PC-ket már régóta forgalmazó Portocom az idei évre a notebook-piacon megszerzett 10 százalékos részesedésének enyhe növekedését várja. Ennek érdekében a cég új termékekekkel is megjelenik a piacon. Bölcsföldi bejelentése szerint a cég a jövőben nem csak a mobil eszközökre, hanem az asztali PC-kre és szerverekre is koncentrál.

"A Portocom által forgalmazott tenyérgépről egyelőre nem sokat tudni,annyi azonban biztos, hogy egy olyan olcsó tömegtermékről lenne szó, amelyet nem a különleges műszaki megoldások tennének vonzóvá, hanem a nagyon kedvező ár" -- közölte lapunkkal Polló Panna, a társaság sajtókapcsolatokért felelős munkatársa. A Portocom PDA minden valószínűség szerint Microsoft Windows Pocket PC operációs rendszerre épül majd.

A cég által piacra dobni kívánt Tablet PC-ről még ennél is kevesebb információ áll rendelkezésre. Annyi bizonyos, hogy a Portocom csak akkor vezeti be a piacra a készüléket, ha már elérhető lesz a Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer magyar nyelvű változata. Ez a legkorábban az és második felére várható.

"Úgy gondoljuk, hogy a Portocom márkanév alatt forgalomba hozott Tablet PC csak akkor lehet sikeres, ha képes a magyar nyelvű kézírásfekismerésre és az ára széles társadalmi rétegek számára elérhetővé teszi" -- mondta Polló Panna. "A Portocom a notebookokat is közvetlenül a tajvani gyárakból félkészen vásárolja és itthon szereli méretre, a Tablet PC esetében is ez a terv. Ez a gyártási metódus lehetővé teszi a brandekénél alacsonyabb árak elérést. A szoftver tekintetében a Microsoftra kell várnunk."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról