Szerző: Ady Krisztián

2003. április 8. 13:01

Az Acer bemutatta a Centrino platformra alapozott Tablet PC számítógépét

[Clubic.com] Bemutatta első Centrino alapra épített Tablet PC számítógépét az Acer. A TravelMate C110 típusjelzésű Tablet PC Intel Pentium M processzort, Intel 855GM chipkészletű alaplapot tartalmaz, kijelzője 10,4-os. Az előd TravelMate C100 Tablet PC-hez hasonlóan a C110 is hagyományos hordozható számítógéppé alakítható az opcionális, billentyűzetet és touchpadet tartalmazó kiegészítő segítségével. Az Acer TravelMate C110 Tablet PC Európában előreláthatólag júniustól lesz kapható, egyelőre ismeretlen áron.

[Clubic.com] Bemutatta első Centrino alapra épített Tablet PC számítógépét az Acer. A TravelMate C110 típusjelzésű Tablet PC Intel Pentium M processzort, Intel 855GM chipkészletű alaplapot tartalmaz, kijelzője 10,4"-os. Az előd TravelMate C100 Tablet PC-hez hasonlóan a C110 is "hagyományos" hordozható számítógéppé alakítható az opcionális, billentyűzetet és touchpadet tartalmazó kiegészítő segítségével. Az Acer TravelMate C110 Tablet PC Európában előreláthatólag júniustól lesz kapható, egyelőre ismeretlen áron.

A Centrino platfommal kapcsolatban vegyes érzelmeket táplálnak a szakemberek: a WR Hambrecht + Co. korábban megjelent jelentése szerint a Centrino platform túl drága, ezért az Intel részesedése csökkenhet a WLAN eszközök piacán. A WR Hambrecht + Co. munkatársa felhívta a figyelmet arra, hogy az 1,6 GHz-es Pentium M processzor 83 százalékkal drágább a 2,2 GHz-es mobil Pentium 4-nél, a Centrino platform részét képező Intel PRO/Wireless 2100 hálózati vezérlő pedig akár háromszorosába is kerülhet a piaci versenytársak hasonló képességű alkatrészénél.

A Pentium M 1,3 GHz-es, 1,4 GHz-es, 1,5 GHz-es és 1,6 GHz-es kivitelben érhető el. Az 1,6 GHz-es Pentium M processzor listaára 720 dollár, az 1,5 GHz-es, 1,4 GHz-es és 1,3 GHz-es változatok rendre 506, 377 és 292 dollárba kerülnek. A 2,4 GHz-es mobil Pentium 4 listaára 562 dollár, a 2,2 GHz-es modellért 348 dollárt kér a cég.

A WR Hambrecht + Co. úgy látja, hogy a Centrino technológiát a magas ára miatt a gyártók csak elvétve alkalmazzák majd dacára annak, hogy az Intel jelentős összeget költ a megoldás népszerűsítésére mind a nagyvállalatok, mind pedig a végfelhasználók körében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról