Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 3. 10:12

A Nokia és a Beijing Just Top együtt építi ki a pekingi kormány osztott TETRA hálózatát, melyet a 2008-as olimpián használnak

A Nokia és a Beijing Just Top Network Communications Company Limited hivatalos megállapodást írt alá, melynek értelmében a két vállalat építi ki a pekingi kormány osztott digitális professzionális mobilrádió (PMR) kommunikációs hálózatának első fázisát. A hálózat a Nokia IP gerinchálózattal rendelkező TETRA rendszerén alapul majd. Az osztott hálózat létrehozása a pekingi önkormányzat idei hatvan legnagyobb projektjének egyike.

[HWSW] A Nokia és a Beijing Just Top Network Communications Company Limited hivatalos megállapodást írt alá, melynek értelmében a két vállalat építi ki a pekingi kormány osztott digitális professzionális mobilrádió (PMR) kommunikációs hálózatának első fázisát. A hálózat a Nokia IP gerinchálózattal rendelkező TETRA rendszerén alapul majd. Az osztott hálózat létrehozása a pekingi önkormányzat idei hatvan legnagyobb projektjének egyike.

Az osztott hálózat a "Digitális Peking" és a "Digitális Olimpia" programokhoz biztosítja a szükséges diszpécser-kommunikációt, valamint egy pekingi vészhelyzet esetén a mentéshez szükséges speciális intézkedéseknek is megfelelő csatornát nyújt. A hálózat teljeskörű diszpécserszolgáltatást fog nyújtani a 2008-as Olimpiai Játékok helyszíneinek otthont adó Pekingben, illetve a Pekinget és a Bo Hai Bay területet körülvevő tartományokban, lefedve az Olimpiai Játékok összes helyszínét.

"Büszkén járulunk hozzá a 'Digitális Peking' és a 'Digitális Olimpia' programhoz" -- mondta David Ho, a Nokia Networks China alelnöke. "A pekingi kormány megosztott hálózata segítségével a kínai kormány biztosítani tudja a 2008. évi Olimpiai Játékok diszpécser-kommunikációs szolgáltatását. A hálózat teljes egészében megfelel majd az Olimpiai Szervezőbizottság által támasztott követelményeknek. Határozott meggyőződésünk, hogy sikeresen és időben leszállítjuk, telepítjük és kiépítjük majd a rendszert, és a szintén rendelkezésre álló ügyfélszolgáltatásunkkal együtt biztosítani tudjuk a hálózat biztonságos működését."

A megállapodás szerint a pekingi önkormányzat közös hálózata a Nokia fejlett TETRA technológiáját alkalmazza majd. A Nokia a bázis-, és a diszpécserállomások mellett a legújabb TETRA központot, a Nokia DXTip-t szállítja. A hálózati berendezéseken túlmenően a Nokia a telepítést, üzembe helyezést és projekt menedzsmentet is magába foglaló hálózattelepítési csomagját, a hálózattelepítés után az üzemeltetést segítő Nokia műszaki támogató csomagot, valamint a munkatársak szakképzését célzó továbbképzőprogramot is biztosítja.

A pekingi TETRA hálózat Kína legnagyobb, legfejlettebb, és a legszéleskörűbb szolgáltatást biztosító, digitális trönkölt kommunikációs hálózata lesz. A TETRA rendszer emellett egy másik kulcsfontosságú pekingi projekt, az Integrált vészhelyzet-bejelentő központ diszpécser-információs és vezeték nélküli kommunikációs platformjaként is szolgál majd. A hálózat általános adatszolgáltató platformot kínál a pekingi kormányszervek számára, egyedülálló virtuális magánhálózat (VPN) megoldása révén pedig az egyes szervezetek saját VPN-hálózatának kiépítésére is használható. Ennek eredményeképpen a tagszervezetek mindegyike egy önálló magán diszpécser-kommunikációs hálózattal egyenértékű rendszer birtokában lesz majd.

A rendszert 2003 második felében telepítik. A teljes hálózat kiépítésének első szakaszát 2004 első félévében fejezik be, ennek eredményeként Peking városi részén, a környező fontosabb megyékben, valamint a fő autópályák fontosabb részein mintegy 50 ezer előfizető érheti majd el a rendszert. A második szakasz kiépítése 2006-ban fejeződik be, ekkorra a hálózat 150-200 ezer előfizetőt lesz majd képes kiszolgálni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról