Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 02. 16:58:40

A Vivendi 33, az Axelero 25 százalékkal csökkenti az internet-hozzáférés árát

Az Axelero és a Vivendi jelentették be elsőként az átalánydíjas hozzáférések végleges árait. Korábban az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a támogatás mértékéről megállapodott a távközlési szolgáltatókkal, majd ma az internetszolgáltatókkal is.

[HWSW] Az Axelero és a Vivendi jelentették be elsőként az átalánydíjas hozzáférések végleges árait. Korábban az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a támogatás mértékéről megállapodott a távközlési szolgáltatókkal, majd ma az internetszolgáltatókkal is.

A megállapodások egyrészt a modemes internetezők távközlési költségeit érintik: az IHM és valamennyi távközlési szolgáltató közt létrejött megállapodás értelmében különböző átalánydíjas (10, 15, 20, 30, 40, 50, 100 órás) hozzáférések fizethetők elő közvetlenül a helyi telefonszolgáltatónál.

A másik -- ma aláírt -- szerződés értelmében az internetszolgáltatók költségeihez is hozzájárul a minisztérium. A két támogatási konstrukció révén jelennek meg azok a díjcsomagok, melyeket már közvetlenül az internetszolgáltatónál fizethetnek elő a modemes felhasználók, s tartalmazzák a telefonhasználat és az internetezés költségeit is.

Az Axelero közleményében jelezte: nem veszi igénybe a minisztériumi támogatást, a kedvezményes díjcsomagokat saját maga gazdálkodja ki. A Vivendi -- mint internetszolgáltató -- aláírta a támogatásról szóló szerződést, s ezzel összesen 33 százalékos kedvezménnyel nyújtja a kombinált csomagokat.

Mint ismeretes, az internetezés valamennyi költségét tartalmazó csomagok csak a kedvezményes időszakban használhatók: hétköznap 16-24, és hétvégén 7-24 óra között. Az Axelero és a Vivendi új csomagjait az alábbi táblázat mutatja:

idő Axelero Vivendi
15 órás 3 000,- Ft 2 222,- Ft
40 órás 6 000,- Ft 5 555,- Ft
100 órás 9 000,- Ft 8 888,- Ft
200 órás - 9 999,- Ft
a címlapról