Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Határozatban utasította a Matáv számlavezető bankját a cég tartozásának átutalására a Hírközlési Felügyelet

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. március 27. 15:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Hírközlési Felügyelet mellett működő Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozatban hívta fel a Matáv számlavezető bankját -- a CIB Bankot --, hogy utalja át a távközlési szolgáltató több mint négymillió forintos tartozását az Inter.net szolgáltató számlájára. A CIB Bank vezeti mindkét vállalat számláját, ám korábban azzal utasította vissza az Inter.net beszedési megbízását, hogy nem tudja pontosan mekkora összeget kell levonnia a Matáv számlájáról.

hirdetés
Netscape[HWSW] A Hírközlési Felügyelet mellett működő Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozatban hívta fel a Matáv számlavezető bankját -- a CIB Bankot --, hogy utalja át a távközlési szolgáltató több mint négymillió forintos tartozását az Inter.net szolgáltató számlájára. A CIB Bank vezeti mindkét vállalat számláját, ám korábban azzal utasította vissza az Inter.net beszedési megbízását, hogy nem tudja pontosan mekkora összeget kell levonnia a Matáv számlájáról.

Mint emlékezetes, tavaly év elején bontakozott ki vita a Matáv és az internetszolgáltatók között a díjmegosztásból származó jövedelmek kapcsán. A Hírközlési Törvény 2001 december 23-án érvénybe lépő passzusa szerint az ISP-ket a modemes netezők telefonköltségéből nappali időszakban 30, este 10 százalék illeti meg.

A Matáv feltételeket támasztott az összeg átadásával kapcsolatban, majd a Hírközlési Döntőbizottság állásfoglalása után kénytelen volt az internetszolgáltatókat megillető díjhányadot átutalni. Egy éven keresztül visszatartott azonban négy százalékot beszedési kockázat címén, amivel kapcsolatban az Inter.net 2003 március 6-án ismét a HDb-hez fordult.

A HDb határozatában kötelezte a CIB Bankot, hogy az Inter.net-nek járó a 4 379 322 forintos összeggel terhelje meg a Matáv számláját, ugyanakkor jelezte: az Inter.net ezirányú korábbi kérésére a CIB Bank Rt. válaszának szövegezése -- mely szerint a határozatból nem állapítható meg az összegszerűség -- nem helytálló. Megállapította a HDb azt is, hogy a négy százalékos összeg visszatartása a Matáv részéről önkényes volt.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.