Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Elbocsátották a ServerWorks első emberét

Barna József, 2003. március 27. 11:48
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Raju Vegesna
Raju Vegesna
[CNET] A Broadcom tegnap jelentette be, hogy elbocsátotta Intel processzoros szerverekhez lapkakészleteket fejlesztő leányvállalatának vezérigazgatóját. A döntés indoklása szerint a ServerWorks és az anyavállalat vezetősége számos stratégiai kérdésben nem tudott megegyezésre jutni.

A ServerWorksöt alapító Raju Vegesna pozícióját tegnaptól Duane R. Dickhut tölti be, aki idén januárban csatlakozott a Broadcomhoz. A Broadcom vezérigazgatójának, Alan Rossnak az elmondása szerint az utóbbi időben nézeteltérések alakultak ki a Broadcom és a ServerWorks vezetői között a vállalat által követendő stratégiai irányvonalat illetően, illetőleg azzal kapcsolatban, hogy miként illeszthető bele a leányvállalat tevékenysége a Broadcom hosszú távú terveibe. "E problémákra tekintettel úgy éreztük, hogy a Broadcom hosszú távú érdekeit a most meghozott döntés szolgálja a legjobban" -- tette hozzá.

Az indiai származású Vegesna 1995-ben alapította meg a ServerWorksöt és az alapítás óta annak elnök-vezérigazgatója volt. A legendás szakember korábban részt vett a Motorola 68K sorozatú mikroprocesszorainak tervezésében, és a processzorokban, valamint a szimmetrikus többprocesszoros rendszerekben alkalmazott technológiákkal kapcsolatban számos szabadalmat jegyez. Vállalatát 2001-ben vásárolta fel a Broadcom.

Utódja, a SonicBlue-tól igazolt Dickhut az év elejétől a Broadcom Broadband Processor üzletágának vezetője volt. Azt megelőzően a Compaq, illetve korábban a Digital Equipment Corporation Intel szerverekért felelős csoportjában töltött be vezető pozíciót.

Elemzők szerint Vegesna eltávolítása megkérdőjelezhető lépés volt. A UBS Warburg egyik elemzője szerint a korábbi vezérigazgató kiváló vezető és mérnök volt, ezért mind tudása, mind pedig kapcsolatai hiányozni fognak a Broadcomnak. Vegesna távozásával várhatóan számos lojális társa is elhagyja a vállalatot, azonban a Broadcom egyelőre további vezetőségi változásokról nem számolt be.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.