Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 24. 17:58:32

A Microsoft és a HP is érdeklődik az EDS iránt

Több vállalat mellett a Hewlett-Packard és a Microsoft is részesedést vásárolna az egykoron szebb napokat is látott informatikai szolgáltatócégben, az Electronic Data Systemsban -- írta a céghez közeli forrásokra hivatkozva mai számában a Financial Times .

Több vállalat mellett a Hewlett-Packard és a Microsoft is részesedést vásárolna az egykoron szebb napokat is látott informatikai szolgáltatócégben, az Electronic Data Systemsban -- írta a céghez közeli forrásokra hivatkozva mai számában a Financial Times.

A világ második legnagyobb informatikai cége, a HP csak kisebbségi részesedést szeretne vásárolni az EDS-ben. A Financial Times szerint igen valószínűtlen, hogy a HP felvásárolná az EDS-t, ugyanis a cég még mindig a Compaq akvizíciójával van elfoglalva és a két vállalat zökkenőmentes összeolvasztásán dolgozik. A Microsoft szintén csak kisebbségi részesedés megszerzésében érdekelt -- állítja a cikk.

Jeff Baum, az EDS szóvivője nem kívánta kommentálni a hírt, elmondása szerint feltevésekről és pletykákról nem áll módjában nyilatkozni. Mint ismeretes, az EDS múlt héten jelentette be, hogy távozik a cég vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke, Richard Brown. Helyére a korábbi CBS-vezérigazgató, Michael Jordan került.

A tavalyi pénzügyi évben az EDS árbevétele 21,5 milliárd dollárt tett ki, ami csekély növekedést jelent a 2001-es 21,1 milliárd dollárhoz képest. Az éves nettó nyereség pedig 1,12 milliárd dollár, részvényenként 2,28 dollár volt.

a címlapról