Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 24. 09:39

Ezen a héten várható a Dell bemutatkozása a nyomtatók piacán

Michael Dell
Michael Dell
A Dell Computer képviselője pénteken megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint a texasi számítógépgyártó vállalat ezen a héten piacra dobná nyomtatóit. A Dell szeptemberben megállapodott a Lexmarkkal nyomtatók közös fejlesztéséről és gyártásáról, azonban azóta szinte semmit sem lehetett hallani a cég printerekre vonatkozó terveiről.

Február végén Michael Dell vezérigazgató egy elemzői konferencián elmondta, hogy a Dell megjelenése a nyomtatók piacán március végén várható. "Már csak egy hét van hátra ebből a hónapból, úgyhogy nyilvánvalóan helyes a feltételezés, amelyek szerint be kívánjuk jelenteni nyomtatóinkat" -- mondta Mary Fad, a Dell szóvivője pénteken.

A Dell nem titkolt célja, hogy a Hewlett-Packarddal versenyezzen a printerek piacán. Andy Neff, a Bear Stearns elemzője azonban úgy véli, hogy rövid távon a cég nem veszélyezteti az ismert gyártók (HP, Lexmark) piaci pozícióit. Ezt maga Michael Dell is elismeri.

A tervek szerint a hálózati nyomtatóktól az otthoni felhasználóknak szánt eszközökig a nyomtatópiac minden szegmensét lefedi majd a termékkínálat. "Nem várok drámai változást a nyomtatópiacon kialakult versenyben, de idővel a Dell számára komoly lehetőségek kínálkoznak" -- mondta a vállalatvezető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról