Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Vegyesvállalatot alapít a 3Com és a Huawei

Bodnár Ádám, 2003. március 20. 14:13
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Bruce Claflin
Bruce Claflin
A 3Com és a Huawei Technologies bejelentették, hogy vegyesvállalatot alapítanak nagyvállalati hálózati berendezések gyártására és értékesítésére. A 3Com-Huawei (Ázsiában Huawei-3Com) névre keresztelt vegyesvállalat a 3Com európai és amerikai értékesítési csatornáit, valamint a Huawei erőteljes ázsiai jelenlétét egyesíti. Az olcsó kínai munkaerő és gyártási költségek miatt a vegyesvállalat igen kedvező áron kínálja termékeit.

A 3Com 160 millió dollárt fektet a cégbe. A Huawei Technologies mintegy 1000, a 3Com pedig 50 alkalmazottat irányít át a vegyesvállalatba, illetve a cégek megfelelő szellemi tulajdonukat, szabadalmaikat és technológiáikat is a vegyesvállalat rendelkezésre bocsátják.

"A vegyesvállalat jól kiegészíti majd a 3Com meglevő termékportfolióját" -- mondta Bruce Claflin, a 3Com elnök-vezérigazgatója, aki a 3Com-Huawei igazgatótanácsának elnöke lett. "A 3Com-Huawei felső kategóriás termékekkel egészíti ki terméékkínálatunkat és lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleink részére komplett megoldásokat nyújtsunk."

A vegyesvállalat vezérigazgatója Ren Zhengfei, a Huawei vezérigazgatója lesz. A 3Com-Huawei 51 százalékban a kínai cég, 49 százalékban pedig az amerikai vállalat tulajdona, azonban a 3Comnak két éven belül lehetősége van tulajdonrészét 51 százalékra növelni.

"Az elismert 3Com márkanév és a globális viszonteladói csatornák révén a vegyesvállalat rövid és hosszútávon egyaránt jelentős előnyökhöz jut" -- mondta Ren. "A vegyesvállalat az egész világra kiterjeszti a Huawei egyre növekedő nagyvállalati hálózati tevékenységét, a termékek a világ összes országába eljuthatnak."

Amint az ismert, a Cisco Systems január végén indított pert a Huawei ellen. A hálózati berendezéseket gyártó egyesült államokbeli vállalat vádiratában azt állítja, hogy a Huawei jogsértő módon használta fel a Cisco szellemi tulajdonát és megsértette számos szabadalmát. A Huawei tagadta a vádakat.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.