Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 17. 13:30:53

Túl drága az Intel Centrino?

A WR Hambrecht + Co. befektetési banktól származó jelentés szerint az Intel Centrino platform túlságosan drága, ezért várhatóan minimális piaci hatása lesz annak ellenére, hogy az Intel történetének egyik legnagyobb szabású reklámkampányával támogatja.

A WR Hambrecht + Co. befektetési banktól származó jelentés szerint az Intel Centrino platform túlságosan drága, ezért várhatóan minimális piaci hatása lesz annak ellenére, hogy az Intel történetének egyik legnagyobb szabású reklámkampányával támogatja.

Amint az ismert, Centrino márkanév a Pentium-M (korábban Banias) processzorból, az Intel i855 chipkészletből és a korábban Calexico kódnéven ismert, később PRO/Wireless 2100 névre keresztelt vezeték nélküli hálózati kártyából álló együttest takarja.

Az elemzői jelentés szerint a Centrino platform túl drága, ezért az Intel részesedése csökkenhet a WLAN eszközök piacán. A WR Hambrecht + Co. munkatársa felhívta a figyelmet arra, hogy az 1,6 GHz-es Pentium M processzor 83 százalékkal drágább a 2,2 GHz-es mobil Pentium 4-nél, a Centrino platform részét képező Intel PRO/Wireless 2100 hálózati vezérlő pedig akár háromszorosába is kerülhet a piaci versenytársak hasonló képességű alkatrészénél.

A Pentium M 1,3 GHz-es, 1,4 GHz-es, 1,5 GHz-es és 1,6 GHz-es kivitelben érhető el. Az 1,6 GHz-es Pentium M processzor listaára 720 dollár, az 1,5 GHz-es, 1,4 GHz-es és 1,3 GHz-es változatok rendre 506, 377 és 292 dollárba kerülnek. A 2,4 GHz-es mobil Pentium 4 listaára 562 dollár, a 2,2 GHz-es modellért 348 dollárt kér a cég.

A WR Hambrecht + Co. úgy látja, hogy a Centrino technológiát a magas ára miatt a gyártók csak elvétve alkalmazzák majd dacára annak, hogy az Intel jelentős összeget költ a megoldás népszerűsítésére mind a nagyvállalatok, mind pedig a végfelhasználók körében.

Mike Splinter, az Intel marketingért felelős részlegének elnöke sikeresnek ítélte a Centrino piaci premierjét, állítása szerint ugyanis világszerte már összesen több mint 120 termék épül a Centrino technológiára és ez egyedülállóan magas szám még az Intel történetében is -- háromszorosan múlja felül a második legsikeresebb terméket.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 23:30

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.