Szerző: Barna József

2003. március 14. 08:44

Növelte nyereségét az Adobe

[CNET, WSJ] Az Adobe tegnap hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. Az egyebek mellett a Photoshop és Acrobat szoftvereiről ismert vállalat forgalma és nyeresége egyaránt nőtt az időszakban.

[CNET, WSJ] Az Adobe tegnap hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. Az egyebek mellett a Photoshop és Acrobat szoftvereiről ismert vállalat forgalma és nyeresége egyaránt nőtt az időszakban.

A február 28-án véget ért első pénzügyi negyedévben az Adobe 296,9 millió dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 267,9 millió dolláros forgalmával. Korábban a vállalat 275 és 290 millió dollár közötti árbevételt jelzett előre. A nettó nyereség 54,2 millió dollár, részvényenként 23 cent volt, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 49,8 millió dolláros, részvényenként 21 centes nyereségével. Az egyszeri költségeket és a befektetésekkel kapcsolatos veszteségeket nem számolva a vállalat pro forma nyeresége részvényenként 25 centet tett ki. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 22 centes profitot prognosztizáltak.

A forgalom növekedésében fontos szerepet játszott az Adobe ePaper üzletágának kiemelkedő szereplése. Shantanu Narayen, a vállalat termékekért felelős alelnöke elmondta, hogy az elektronikus szövegkiadásban használatos Acrobat alkalmazás szerverekre és asztali számítógépekre írt változata egyaránt jobban fogyott a vártnál. Mint fogalmazott: "Továbbra is úgy gondoljuk, hogy növekszik azoknak a száma, akik megbízható információkat szeretnének elektronikus formában közzétenni. Erre pedig az Acrobat a legmegfelelőbb eszköz."

A jelenleg is tartó második pénzügyi negyedévre az Adobe 300 és 315 millió dollár közötti árbevételt vár 24-27 centes részvényenkénti nyereség mellett. A tavalyi év második negyedévében a vállalat 317,4 millió dolláros forgalmat és részvényenként 22 centes profitot realizált.

A cég egyben közölte, hogy még negyedév során piacra dobja Acrobat termékcsaládjának új változatát, mely várhatóan egy irodai felhasználók számára készült egyszerűsített alkalmazás lesz. Az Adobe részvényárfolyama tegnap 3,75 százalékkal 28,52 dollárra emelkedett a rendes kereskedésben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról