Szerző: Ady Krisztián

2003. március 13. 11:46

CeBIT: különleges termékek és újdonságok a Samsungtól

[Morpho Communications] A Samsung Electronics a Centrino-alapú notebook mellett természetesen további termékeket, kiegészítőket, digitális kamerákat, MP3-lejátszókat és LCD-monitort is bemutat a nagyérdeműnek a hannoveri CeBIT 2003 szakmai kiállításon.

[Morpho Communications] A Samsung Electronics a Centrino-alapú notebook mellett természetesen további termékeket, kiegészítőket, digitális kamerákat, MP3-lejátszókat és LCD-monitort is bemutat a nagyérdeműnek a hannoveri CeBIT 2003 szakmai kiállításon.

A Samsung standján megtekinthető a hamarosan kapható, a világ legnagyobb képátmérőjű -- kereskedelmi forgalomban kapható -- TFT LCD-monitoraként számon tartott SyncMaster 403T modell. A 40"-os megjelenítő európai bevezetését e hónapban, 2003 márciusára tervezik. Alkalmazható digitális kijelzőként, prezentációk megjelenítésére, grafikusok számára, digitális tartalom készítésére, videolejátszóként és játékokhoz.

A monitor a cég saját szabadalmát, a különleges Patterned Vertical Alignment (PVA) technológiát használja a minden irányban 170 fokos megjelenítési szög biztosításához. A megjelenítő igen nagy, 500 kandella/m2-es fényerősségre és 600:1 kontrasztarányra képes, miközben különlegesen tiszta és borotvaéles képmegjelenítést biztosít.

A Samsung az új kiegészítők sorát egy harmadik generációs, 7200-as fordulatszámú merevlemezzel nyitja: a SpinPoint P80 SATA (Serial-ATA) merevlemez továbbfejlesztett fej- és médiatechnológiát használ a lemezenként 80 GB tárolt anyagmennyiség eléréséhez és akár 160 GB tárolási kapacitással is rendelkezhet. A készülék 8 MB méretű belső gyorsítótárral, kettős DSP mikroprocesszorral és Serial-ATA felülettel rendelkezik.

A Serial-ATA felület működés közbeni cserélhetőséget, a CRC (Cyclic Redundancy Checking) védelem fokozott adatbiztonságot, a vékonyabb és hosszabb kábelek egyszerű csatlakoztatást és telepítést nyújtanak.

A Samsung a merevlemez mellé új optikai meghajtót is kínál: az SM-352 52X Combo meghajtó 52-szeres sebességű CD-író, 24-szeres sebességű CD-újraíró, 52-szeres CD-olvasó és 16-szoros sebességű DVD-olvasó egyben, tehát 650 MB-nyi adatot 2 perc 20 másodperc alatt képes egy írható CD-re rögzíteni.

A meghajtó a DVD Forum által támogatott formátumok mindegyikét képes olvasni, támogatja a DVD-R, DVD-RW és a DVD-RAM írási formátumokat. Egy DVA (Dynamic Vibration Absorber) egység használatával a fokozott rögzítési sebesség által okozott rezgés és zaj jelentősen lecsökkenthető.

A szórakoztatóelektronikai eszközöket is gyártó Samsung Electronics bemutatta továbbfejlesztett MHP (Multimedia Home Platform) set-top-box egységét is. Mivel az MHP a digitális TV készülékek nemzetközi szabványos alkalmazása, lehetővé teszi az interaktív televíziós alkalmazások létrehozását és közvetítését, melyek bármely set-top box egységen vagy más digitális televízión futtathatók. A technológia a DVB-MHP szabványt használó set-top egység segítségével az ügyfelek számára elérhetővé teszi a közvetítéseket, az interaktív televíziós és az internetes tartalmat.

A Samsung bemutatta a világ első kereskedelmi forgalomban kapható merevlemezes digitális kameráját: az ITCAM-7 egy "mindent-egyben" szórakoztatóeszköz, mely egy MPEG-4 kamerát, egy digitális fényképezőgépet, egy MP3 lejátszót és egy digitális sztereó hangfelvevőt tartalmaz.

Kazetta helyett az ITCAM-7 egy 1,5 GB kapacitású merevlemezt tartalmaz az álló- és mozgóképek, zene, valamint hang- és adatfájlok tárolására és több mint egy órányi jó minőségű felvétel tárolására nyújt lehetőséget. A beépített USB 2.0 portnak köszönhetően ez az egy órányi anyag mindössze öt perc alatt vihető át a számítógépre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról