Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. március 07. 18:20:01

Összekapcsolási szerződést kötött a Matáv több távközlési szolgáltatóval

A Matáv aláírta a Monor Telefon Társaság Rt.-vel, a BT (Worldwide)-dal és az Emitel Rt.-vel az összekapcsolási szerződést, amely mindenben megfelel a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott referencia összekapcsolási ajánlatának (a MARIO-nak).

[HWSW] A Matáv aláírta a Monor Telefon Társaság Rt.-vel, a BT (Worldwide)-dal és az Emitel Rt.-vel az összekapcsolási szerződést, amely mindenben megfelel a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott referencia összekapcsolási ajánlatának (a MARIO-nak).

A Matáv elsőként 2002 decemberében a GTS-Datanet Távközlési Kft.-vel kötötte meg az összekapcsolási szerződést, így a most aláírt szerződésekkel négyre emelkedett az összekapcsolási szerződéssel rendelkező szolgáltatók száma. A Matáv más távközlési szolgáltatókkal is tárgyal új összekapcsolási szerződések megkötéséről a MARIO feltételrendszerének megfelelően, így a közeljövőben még több új összekapcsolási szerződés aláírása is várható.

A most aláírt szerződések -- ellentétben az elmúlt napok híreiben szereplő, az internetszolgáltatókkal kötött megállapodásokkal -- ezúttal a távközlési szolgáltatókkal és a kínálható szolgáltatásokkal kapcsolatos. Amennyiben megszületik a számhordozhatósággal kapcsolatos szabályozás, úgy lassan valóban elindulhat a monopóliumok tényleges lebontásának folyamata.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 16:29

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.