Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. március 7. 18:20

Összekapcsolási szerződést kötött a Matáv több távközlési szolgáltatóval

A Matáv aláírta a Monor Telefon Társaság Rt.-vel, a BT (Worldwide)-dal és az Emitel Rt.-vel az összekapcsolási szerződést, amely mindenben megfelel a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott referencia összekapcsolási ajánlatának (a MARIO-nak).

[HWSW] A Matáv aláírta a Monor Telefon Társaság Rt.-vel, a BT (Worldwide)-dal és az Emitel Rt.-vel az összekapcsolási szerződést, amely mindenben megfelel a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott referencia összekapcsolási ajánlatának (a MARIO-nak).

A Matáv elsőként 2002 decemberében a GTS-Datanet Távközlési Kft.-vel kötötte meg az összekapcsolási szerződést, így a most aláírt szerződésekkel négyre emelkedett az összekapcsolási szerződéssel rendelkező szolgáltatók száma. A Matáv más távközlési szolgáltatókkal is tárgyal új összekapcsolási szerződések megkötéséről a MARIO feltételrendszerének megfelelően, így a közeljövőben még több új összekapcsolási szerződés aláírása is várható.

A most aláírt szerződések -- ellentétben az elmúlt napok híreiben szereplő, az internetszolgáltatókkal kötött megállapodásokkal -- ezúttal a távközlési szolgáltatókkal és a kínálható szolgáltatásokkal kapcsolatos. Amennyiben megszületik a számhordozhatósággal kapcsolatos szabályozás, úgy lassan valóban elindulhat a monopóliumok tényleges lebontásának folyamata.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról