Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 05. 14:54:06

Késik a 17 hüvelykes kijelzővel felszerelt Apple PowerBook noteszgépek megjelenése

Noha az Apple már januárban bejelentette 17 hüvelykes, szélesvásznú kijelzővel felszerelt PowerBook G4 noteszgépét, a vásárlók még mindig nem juthatnak hozzájuk. Pletykák szerint gyártási problémák merültek fel, a vállalat pedig mélyen hallgat a késés okáról.

Noha az Apple már januárban bejelentette 17 hüvelykes, szélesvásznú kijelzővel felszerelt PowerBook G4 noteszgépét, a vásárlók még mindig nem juthatnak hozzájuk. Pletykák szerint gyártási problémák merültek fel, a vállalat pedig mélyen hallgat a késés okáról.

A január eleji premieren Steve Jobs, az Apple vezetője közölte, hogy a gépek már februárban megvásárolhatók lesznek, azonban a hírek szerint március vége előtt még azok sem juthatnak új noteszgépeikhez, akik rögtön a bejelentés napján előrendelték azt. Az Apple weboldalán a konfiguráció jelenleg 3-5 hetes szállítási határidővel vásárolható meg.

A 17 hüvelykes kijelzővel rendelkező PowerBook az első a világon, amelyet ilyen nagy megjelenítővel láttak el. A számítógép érdekessége még a 802.11g (AirPort Extreme) vezeték nélküli hálózati vezérlő, a FireWire 800 port, a beépített Bluetooth adóvevő, valamint a billentyűzet-világítás, amelynek erőssége automatikusan igazodik a környező fényviszonyokhoz.

A 17 hüvelykes megjelenítővel szerelt Apple PowerBook egy mindössze 1 hüvelyk (25,4 mm)vastag, 15,4 hüvelyk (391,1 mm) széles és 10,2 hüvelyk (259 mm) mély alumíniumötvözetből készült házban kapott helyet, így a számítógép tömege csupán 3,08 kilogramm. Így a PowerBook könnyebb, mint a versenytársak 14 vagy 15 hüvelykes modelljeinek zöme.

A hatalmas kijelző felbontása 1440x900 pixel, képaránya 16:10. Az Apple bejelentése szerint az új PowerBook a vállalat eddigi legerősebb notebookja, ugyanis alapkiépítésben 1 GHz-es PowerPC G4 processzorral, NVIDIA GeForce4 Go 440 videovezérlővel és 512 Mbyte DDR333 SDRAM-mal szállítják.

A gépben természetesen SuperDrive meghajtó található, amely CD és DVD lemezek írására és olvasására egyaránt használható. A konfiguráció természetesen előre telepített Mac OS X "Jaguar" operációs rendszerrel kerül az üzletekbe. A gép ára 3299 dollártól indul.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 07:48

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.