Szerző: Barna József

2003. március 03. 19:28:57

Több százmillió dollár a Centrino népszerűsítésére

[HWSW] Az Intel ma nagyszabású reklámkampányba kezdett Centrino mobil platformjának népszerűsítése érdekében. A vállalat történetének egyik legdrágább kampánya a technológia vezeték nélküli képességeire és a mobilitásra helyezi a hangsúlyt.

Az Unwire kampányban üzletemberek lesznek láthatóak, amint a legkülönfélébb helyszíneken -- így például egy városnéző buszon vagy golfpályán -- használják 802.11 vezeték nélküli hálózati kapcsolattal rendelkező noteszgépüket.

A tizenegy országra kiterjedő kampány ma startolt televíziós hirdetésekkel, majd március 12-től, a Centrino hivatalos piaci premierjét követően nyomtatott és on-line lapokban, valamint óriásplakátokon is látható lesz. A vállalat nem közölte, mekkora összeget fordít a promócióra, azonban egyes források szerint annak összköltsége meghaladja a 300 millió dollárt, azaz többe kerül, mint a Pentium 4 processzor bevezető kampánya.

Amint az ismert, Centrino márkanév a Pentium-M (korábban Banias) processzorból, az Intel i855 chipkészletből és a korábban Calexico kódnéven ismert, később PRO/Wireless 2100 névre keresztelt vezeték nélküli hálózati kártyából álló együttest takarja. Az Intel kizárólag azokon a noteszgépeken engedélyezi a márkanév feltüntetését, melyek mindhárom komponenst tartalmazzák.

Elemzők szerint azonban e szigorú politika összezavarhatja a felhasználókat. Ha ugyanis egy gyártó úgy dönt, hogy nem az Intel vezeték nélküli megoldásával szállítja noteszgépét -- még ha az az i855 lapkakészletre épül is --, a terméken a Centrino márkajelzést nem, csupán a Pentium-M logót tüntetheti fel. Márpedig a Pentium-M korántsem lesz olyan hangsúlyos a kampányban, mint a Centrino márkanév.

A HP, a Dell és a Toshiba már korábban jelezte, hogy a vásárlókra bízza a döntést: az Intel vezeték nélküli megoldását választják, vagy más gyártóét.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 18:06

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.