:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 10. 08:51

Louis Gerstner elismerte az IBM utóbbi időkben elkövetett hibáit, mégis optimista a Nagy Kék idei évét illetően

Pénzügyi elemzőknek tartott egy órás beszámolójában az IBM elnök-vezérigazgatója több konkrét területet is megnevezett, ahol a cég hibázott mostanában. Túl az olyan sokat emlegetett 2000. év problémáján, az egyik ilyen terület (valamelyest meglepő módon) a winchester részleg volt, ahol Gerstner szerint a nagy szerverekbe szánt HDD-kkel egyrészt késlekedett a cég, másrészt a design sem volt tökéletes - mindezért drága árat fizetett az IBM az első negyedévben és a mostani negyedévben egyaránt.
A PC részleg eredményei szintén elmaradnak a várakozásoktól, igaz itt a nemrégiben bemutatott NetVista termékcsalád talán segít majd a Nagy Kéknek. A kiskereskedelmi forgalmazásból immár kilépett a cég az amerikai piacon - ez meg is látszott az első negyedéves eladások csökkenésén. A Dataquest adatai szerint az IBM piaci részesedése az USA-ban 4%-ra csökkent az egy évvel korábbi 7,9%-ról ($ érték alapján, míg az eladott PC-k száma szerint 41,9%-kos volt a csökkenés).
A vállalati asztali PC eladások továbbra is gondot jelentenek, a cégnek tovább kell csökkenteni költségeit ezen a mostanában veszteséges területen, jelentette ki Gerstner.
A közepes kategóriájú szerver piacon az IBM szeretné jobban megszorítani a Sun-t, ezt a célt szolgálják a holnap bemutatandó új szerverek is, amelyekben számos, a csúcskategóriájú S80-tól átvett jellemző valamint az IBM új, rézalapú processzorai lesznek.
Összességében Gerstner optimista az IBM idei évét illetően, a második félévben már sokkal jobb eredményekre számít.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.