:

Szerző: roberto

2003. február 26. 22:25

A Corel az utolsó linuxos szálakat is elvágta

[Theage.com, HWSW] A grafikus programjairól híres

[Theage.com, HWSW] A grafikus programjairól híres egykori Linux-disztribútor, a Corel, tegnap az utolsó linuxhoz vezető szálakat is elvágta: megszűnt a linux.corel.com. A cégnek néhány éve még saját Linux-disztribúciója és linuxos irodai és grafikus termékei is voltak. A hírek szerint a még 2000-ben kiadott Corel PhotoPaint 9 for Linux tegnap is elérhető volt, ma azonban már nem működnek a linkek, végleg lezárult a kanadai cég linuxos kalandja.

A Debian Linuxra (2.1, Slink) alapozott Corel Linux OS először 1999 novemberében jelent meg, a Linuxoknál akkor még egyedülálló grafikus telepítővel és egy jelentősen kibővített KDE1-es felülettel. Az OS néhány hónap alatt népes felhasználói tábort toborzott magának, azonban már nem javíthatott a Corel rossz pénzügyi helyzetén.

A céget a Microsoft segítette ki 2000 októberében a pácból, ugyanis 135 millió dollárért megvásárolta a Corel részvényeinek csaknem 25 százalékát. A megállapodás részeként lezárták a közvélemény előtt részleteiben nem ismert jogi ügyeiket, és a Microsoft bevonta a Corelt is .NET-es stratégiájába.

A részvényfelvásárlás után sokan találgatták, hogy mihez kezd majd a Corel a linuxos részleggel, pletykák keringtek arról, hogy a Microsoft leállíttatta a linuxos fejlesztéseket, végül tavalyelőtt az egész Corel Linux OS technológia a szintén kanadai Xandroshoz került. A Xandros tavaly jelentkezett az Corel Linux leszármazottjának tekinthető Xandros Desktop első kereskedelmi változatával.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.