:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 10. 07:52

A Cisco legutóbbi negyedéve jobban sikerült a várakozásoknál

A világ immár legértékesebb vállalata és egyben legnagyobb hálózati berendezéseket gyártó cége az április 29-én zárult pénzügyi negyedévet 1,03 milliárd $ nettó nyereséggel zárta - először sikerült a Cisco-nak átlépni a bűvös, 1 milliárd $-os határt egy negyedév során. A tavalyi hasonló időszakban a nettó nyereség 649 millió $ volt (58%-os tehát a növekedés) - az elemzők által vártnál a mostani eredmény 7,7%-kal jobb. A forgalom a nemrég zárult negyedévben 4,92 milliárd $ volt, szemben a tavalyi 3,17 milliárd $-ral (55,2%-os növekedés).
John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója szerint még jobbak is lehettek volna az eredmények, ha cégnek nem kellett volna alkatrész ellásátási gondokkal küszködnie - sőt, a következő két évben is az alkatrészellátás akadozásával számol a Cisco.
A vállalati ügyfelek piacán a cég történelme legjobb negyedévét zárta, miután a 3Com és az IBM kivonult erről a piacról. E divízió forgalomnövekedése 20%-os volt a legutóbbi negyedévhez képest, sőt a Catalyst 4000 ill. 6000 switch termékcsaládok növekedése 40%-os volt az előző negyedévhez viszonyítva.
A Cisco szolgáltató divíziója éves szinten 80%-kal nőtt: a csúcskategóriájú GSR 12000 router eladásai 60%-kal nőttek az előző negyedévhez képest.
A router-ek a Cisco teljes árbevételének 41%-át tették ki a negyedév során, switch-ek 39%-ot, míg a hálózati hozzáférési hardverek 13%-ot.
A cég folytatja az utóbbi hónapok cégfelvásárlásait, legutóbb az Internetes switch-eket gyártó ArrowPoint megvételét jelentették be - ez 5,7 milliárd $-os ügyletet jelentett. A Cisco-nak 16,2 milliárd $-nyi készpénz áll rendelkezésre további bevásárlásokhoz (és a legtöbb felvásárlás nem is készpénzes, hanem részvénycserés ...).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.