Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. február 24. 17:09

Elindult a 777.hu - háttérben az egyik legnagyobb .hu-s domainüzlet

A Westel Mobil Távközlési Részvénytársaság a 777mobil bevezetésével népszerű tartalomszolgáltatásait ezentúl egyetlen új márkanév alatt kínálja ügyfeleinek. Az eddigi tartalmat a Westel új szolgáltatásokkal kiegészítve a mobiltelefonok jelentős részét mobil plázákká alakítja át. A 777mobil nem egyetlen készüléktípushoz kötött, hanem bármely WAP-os készülékkel elérhető, így a több mint 1,5 millió WAP-os, valamint 12 ezer színes kijelzős MMS készüléket használó westeles előfizető mindegyikét kiszolgálja.

[HWSW] A Westel Mobil Távközlési Részvénytársaság a 777mobil bevezetésével népszerű tartalomszolgáltatásait ezentúl egyetlen új márkanév alatt kínálja ügyfeleinek. Az eddigi tartalmat a Westel új szolgáltatásokkal kiegészítve a mobiltelefonok jelentős részét "mobil plázákká" alakítja át. A 777mobil nem egyetlen készüléktípushoz kötött, hanem bármely WAP-os készülékkel elérhető, így a több mint 1,5 millió WAP-os, valamint 12 ezer színes kijelzős MMS készüléket használó westeles előfizető mindegyikét kiszolgálja.

  • Januárban az infoSMS szolgáltatást 286 ezren, a WAP szolgáltatást 342 ezren vették igénybe a Westelnél.
  • 2000 óta a Westel 238 ezer WAP oldalt helyezett el szerverein, és ügyfelei 140 ezer megabájtnyi WAP adatot töltöttek le, ez az adatmennyiség 233 CD-lemezen férne el.
  • A Westel-ügyfelek 18 ezer személyes WAP oldalt készítettek el a 777mobil klubban, a chaten egyetlen nap alatt átlagosan 21 ezer hozzászólás születik, ez 852 gépelt oldalon férne el.
  • 2002 óta a westelesek 2,5 millió oplogót töltöttek le és 2003 januárja óta WAP-on keresztül 570 ezerszer töltöttek le java játékokat.
  • Újdonság, hogy a 777mobil nyitott a tartalmat szolgáltató vállalkozások és magánszemélyek előtt. A mobil portál felületén bevételrészesedés mellett tartalomszolgáltatásra szakosodott vállalatok vagy akár diákok is megjelenhetnek, oplogókat, csengőhangokat, játékokat, értékes tartalmakat kínálhatnak.

    A 777mobilon a hazai mobilpiacon soha nem látott tartalom, így az állandóan frissülő, több CD-nyi anyagot jelentő információ mellett - 1000 színes háttérkép, 1700 csengőhang, 33000 oplogó és 100-nál több letölthető és kényelmesen, a mobilszámlával fizethető játék, WAP Shop, 11 téma szerinti és 30 helyfüggő chatszoba, színes WAP, SMS és MMS hírszolgáltatás egyaránt megtalálható.

    Más szempontból is rekordgyanús a Westel új oldala. A HWSW információi szerint a Crowinvest Kft. és a Westel Mobil Távközlési Részvénytársaság között gazdát cserélt 777.hu domainért kétmillió forintnál is magasabb összeget fizetett ki a Westel, így az új mobilos oldal -- számos más, valóban kiemelkedő tulajdonsága mellett -- a hazai domainkereskedelem történetének legdrágább tartományneve címmel is elsőséget szerzett -- legalábbis valószínűleg, mivel az összeg nagyságára vonatkozó információt sem a Westel, sem a Crowinvest ügyvezetője nem erősítette meg.

    A www.777.hu egészen a közelmúltig egy hasonló tematikájú tartalmat kínáló weboldalnak a címe volt. A 777.hu domaint eredetileg 2000 májusában jegyezte be a Crowinvest, míg a Westel csupahetes formában először 2000 novemberében tűnt fel a 777sms.hu cím bejegyzésével, így a közelmúltban nyélbeütött üzlet inkább a szerencsén, mint a domainbrókeri hajlamon múlott.

    A korábbi üzemeltető, a fővárosi bejegyzésű Crowinvest Kft. a domain eladása után új címen, az egy hetessel több www.7777.hu-n kínálja tovább szolgáltatásait. Erről az oldalról egyébként még korábban -- 777.hu-ként -- is csengőhangok, operátorlogók voltak elérhetők.

    Három évvel ezelőtt sokakat lázba hozott a Szoftverház Kft. tulajdonában lévő portal.hu domain eladásának híre, mely szerint, négymillió forintért sikerült értékesíteni az internetcímet. Erről azonban később kiderült, hogy egy tulajdonosi körhöz tartozók közt kelt el a domain, a tranzakció célja inkább az abban résztvevőkre való figyelemfelhívás volt. Míg a portal.hu-n a mai napig nincs tartalom, a 777.hu domainen eddig is volt, s ezután is lesz.

    A domainek tulajdonosváltását figyelemmel kísérők szintén a jelentősebb adás-vételek közt tartják számon a lap.hu cím adás-vételét: a 2001 szeptemberében nyélbe ütött üzlet során -- állítólag -- az akkori VNU (ma: Sanoma) 1 és 2 millió forint közti összeget fizetett ki a jóhangzású címért.

    Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról