:

Szerző: Barna József

2003. február 18. 14:52

Athlon 64: a tavalyi év legjobb PC-s processzora

A Microprocessor Report című rangos szakmai folyóirat kiadója, az In-Stat/MDR a hétvégén hirdette ki a 2002 Analysts Choice Award díj győzteseit. Az évente több kategóriában kiosztott díjakat a kiadó technológiai elemzői ítélik oda az adott évben kereskedelmi forgalomba került vagy bejelentett mikroprocesszorok közül általuk legjobbnak tartott termékeknek.

[HWSW] A Microprocessor Report című rangos szakmai folyóirat kiadója, az In-Stat/MDR a hétvégén hirdette ki a 2002 Analysts' Choice Award díj győzteseit. Az évente több kategóriában kiosztott díjakat a kiadó technológiai elemzői ítélik oda az adott évben kereskedelmi forgalomba került vagy bejelentett mikroprocesszorok közül általuk legjobbnak tartott termékeknek.

A PC-s processzorok kategóriában a 2002-es év legjobbjának járó díjat az AMD Athlon 64 asztali processzora söpörte be. Az Athlon 64 a 3,06 GHz-es Intel Pentium 4, valamint a korábban Banias kódnéven ismert Pentium M processzort utasította maga mögé. Egyben ez volt az első szakmai elismerés, melyet a régóta esedékes, de a jelenlegi tervek szerint csak ősszel piacra kerülő 64 bites processzornak sikerült begyűjtenie. A Microprocessor Report korábban már két alkalommal is díjazta az AMD Athlon architektúráját.

Ugyanakkor a 10 kategóriából háromban az Intel megoldásai voltak a befutók. A legjobb szerverprocesszor díját az Intel Itanium 2, a legjobb alacsony fogyasztású beágyazott processzor díját az Intel PXA250, míg a legjobb hálózati processzor díját az Intel IXP2800 kapta. Szintén díjazott lett az NVIDIA GeForce FX grafikus processzora, a tavalyi év legjobb grafikus processzora kategóriában.

A további kategóriák győztesei a következők: legjobb nagyteljesítményű beágyazott processzor, IBM 440GX; legjobb extrém processzor, Intrinsity FastMath; legjobb IP processzormag, ARM ARM1136JF-S; legjobb biztonsági processzor, Cavium Nitrox Plus CN1340p; illetve a legjobb technológia, feszített szilícium.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.