Szerző: Bodnár Ádám

2003. február 12. 10:33

Biztonságos digitális aláírás a MultiSigno Standard szoftverrel

A Hírközlési Főfelügyelet hivatalosan nyilvántartásba vette az első olyan

A Hírközlési Főfelügyelet hivatalosan nyilvántartásba vette az első olyan magyar fejlesztésű szoftverterméket, amely megfelel a digitális aláírásról szóló törvény követelményeinek a fokozott biztonságú elektronikus aláírás létrehozása és ellenőrzése vonatkozásában.

A Kopint-Datorg Rt. Üzletfejlesztési Igazgatósága által kifejlesztett "MultiSigno Standard" szoftvertermék a fokozott biztonságú tanúsítvány és eszköz (chipkártya) együttes alkalmazása esetén a törvény előírásainak megfelelően biztosítja, hogy a dokumentumok (szerződések, megrendelések, visszaigazolások, stb.) akár kizárólag elektronikus formában létezzenek.

A MultiSigno Developer fejlesztői készlet segítségével -- amely szintén megkapta a fokozott biztonságú elektronikus aláírási termék minősítést -- már meglévő alkalmazások is rövid idő alatt képessé tehetők a digitális aláírás biztonságos használatára.

A minősített biztonságú termékek (MultiSigno Professional és MultiSigno Developer Pro) piaci megjelenése a félév tájékára várható, közel azonos időben a minősített biztonságú tanúsítványokkal és eszközökkel. Ekkortól nyílik mód a törvény szerint a csak elektronikus formában előállított számlák kibocsátására, valamint a dokumentumok archiválására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról